У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організаційно-економічний механізм управління екологічною складовою сільськогосподарського природокористування

     

      Складові організаційно-економічного механізму управління екологічною складовою сільськогосподарського природокористування (див. рис. 1.2) потребують удосконалення на основі сталих підходів: системи стратегічних екологічних оцінок; системи законодавчого і нормативного забезпечення механізмів реалізації національної екологічної політики; системи комплексного екологічного і економічного обліку.

      Організаційно-структурне забезпечення передбачає удосконалення інституційно-функціональної складової. Існуюча адміністративно-територіальна інфраструктура державного екологічного управління є структурно складною, переважно централізованою, та малоефективною оскільки призводить до дублювання функцій між суб’єктами та регіональними рівнями. Це породжує безвідповідальність та конфліктні ситуації. При формуванні громадянського суспільства, ринкової виробничої інфраструктури функції і відповідальність державного управління мають бути перерозподілені на національному рівні.

      Діяльність державних органів управління має зосереджуватися на формуванні стратегічної державної політики, державних інформаційних ресурсів, розвитку законодавчої, нормативно-правової і науково-методологічної бази, організації досліджень, інвестиційного й інноваційного процесу, розвитку науки і т.д.

      Національна рада із сталого розвитку при Кабінеті Міністрів України обмежена консультативно-дорадчими функціями, не є інтегруючим рушійним центром сталого розвитку. Тому положення про діяльність Національної ради слід доповнити такими функціями як стратегічне планування та розроблення концепції сталого розвитку, контроль реалізації державної політики щодо забезпечення сталого розвитку та раціонального природокористування, розроблення єдиної системи індикаторів сталого розвитку.

      У структурі Національної ради має бути відділ агрополітики, який забезпечуватиме планування та реалізацію заходів у галузі використання природних ресурсів та розроблення організаційно-управлінської концепції сільськогосподарського природокористування на принципах сталого розвитку і відповідної програми раціоналізації використання земельних та водних ресурсів в агровиробництві.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.