У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вплив трансформації соціально-економічного стану сім’ї на формування здоров’я її членів

     

      Сім’я завжди виступає моделлю конкретного історичного періоду розвитку суспільства, відображає його економічні, моральні й духовні суперечності. Саме в сім’ї закладаються основи формування особистості, вона є першоосновою духовного, економічного та соціального розвитку суспільства. Тому сучасні економічні перетворення, демографічні проблеми, криза в політиці, культурі – усе це позначається на життєдіяльності сучасної сім’ї, на індивідуальному і суспільному здоров’ї нації.

      Трансформація соціально-економічного стану сім’ї, як і трансформація самої сім’ї, неоднозначно впливає на формування здоров’я її членів, хоча в наукових публікаціях і урядових документах останніх років говориться про погіршення здоров’я населення країни.

      Так, у Концепції Загальнодержавної цільової соціальної програми «Здорова нація» на 2009 – 2013 роки, схваленій розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 травня 2008 р., йдеться про стійку тенденцію до зниження рівня здоров'я населення України [129]. Здоров'я – одна з основних багатогранних і багатомірних характеристик людини та детермінуючий чинник благополуччя і соціально-економічного стану сім’ї.

      Для оцінки впливу трансформації соціально-економічного стану сім’ї на формування здоров’я її членів нами використані дані Державної служби статистики України, зокрема ті, які отримані цією службою у жовтні 2011 року в результаті проведення вибіркового опитування членів домогос-подарств, які брали участь в обстеженні умов життя щодо стану їхнього здоров’я. Зазначимо, що такі обстеження домогосподарств здійснюються на постійній основі починаючи із січня 1999 року. Важливо те, що вони базуються на загальноприйнятих міжнародних стандартах, одним із яких є періодичне оновлення мережі респондентів (в Україні – повна щорічна ротація), і відповідають сучасній соціодемографічній та економічній ситуації в Україні [238, с. 12].

      Дані як вибіркового опитування, так і базового обстеження умов життя домогосподарств збираються Державною службою статистики України на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 10.01.2002 № 14 «Про затвердження Міжгалузевої комплексної програми «Здоров’я нації» на 2002–2011 роки» та з метою подальшої адаптації такого обстеження до Європейської програми EuroHIS.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.