У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Тенденції розвитку основних сегментів регіонального та національного ринків праці в Україні

     

      Макропростір ринку праці являє собою множину мікропросторів, пов'язаних багатоаспектною взаємодією. Можливість вивчення ринку праці, проведення аналізу його стану значною мірою залежить від повноти і правильності процесу декомпозиції макропростору на мікропростори з позицій сегментного підходу зі здійсненням аналізу окремих сегментів та подальшої їх системної композиції (синтезу) до первинного макропростору ринку праці.

      Кожен регіональний ринок праці в Україні має свої особливості, пов’язані зі специфікою умов господарювання, своєрідністю розташування, поєднання впливу географічних, кліматичних, історичних, культурних чинників, що позначаються на можливостях розвитку тих чи інших видів і форм трудової діяльності, пріоритетності ролі тих чи інших сегментів ринку праці. Визначення тенденцій та параметрів розвитку основних сегментів ринку праці є принципово важливим з огляду на процеси трансформації структури зайнятості та необхідності розробки адекватної політики щодо розвитку національної та регіональних економік на ближню та дальню перспективу. Складність такого аналізу полягає в тому, що встановлення критеріїв для виокремленних певних сегментів на ринку праці ще не означає можливість окреслення їх спільних кількісних та якісних характеристик. Потрібно враховувати, що процес сегментації ринку праці передбачає застосування багатокритеріальної бази, наявність репрезентативних статистичних даних, всебічного постійного моніторингу, внесення регулюючих коректив. Сегментаційним групам на ринку праці притаманні відмінності соціального та економічного характеру, які необхідно враховувати як специфіку, що стосується соціального статусу зайнятих, гарантій зайнятості, рівня та стабільності доходів, конкурентоспроможності, соціальної захищеності.

      Задля вирізнення ознак, що характеризують на ринку праці той чи інший сегмент, можна розглядати та покладатися на такі критерії, як статус зайнятості, вид занять, вік, стать, місце проживання та рівень освіти тощо. У межах дослідження пропонуємо більш детально розглянути ці ознаки сегментування як на прикладі національного ринку праці, так і на прикладі регіонального, зокрема ринку праці Кіровоградської області.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.