У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організаційно-економічне забезпечення реалізації стратегії підвищення конкурентоспроможності регіону

     

      У наукових працях вчених та законодавстві України приділяється увага розробці стратегій розвитку регіонів. Зокрема, наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо формування регіональних стратегій розвитку» від 29.07.2002 р. встановлено порядок та методичні засади розроблення регіональних стратегій розвитку. У вказаному нормативно-правовому акті визначається склад, зміст, механізми та процедура реалізації регіональних стратегій розвитку.

      Відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про місцеві державні адміністрації" проекти регіональних стратегій розвитку розробляються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями на основі відповідного рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад, у якому встановлюються терміни розроблення, порядок його фінансування, процедури розгляду та затвердження проекту регіональних стратегій розвитку [77].

      На нашу думку, у регіональних стратегіях розвитку недостатньо уваги приділяється екологічній складовій, а при їх формуванні варто орієнтуватися на підвищення конкурентоспроможності регіону як основи сталого розвитку. Методичні рекомендації щодо розробки даних стратегій сформовано Міністерством економіки, а не центральним органом з питань регіонального розвитку (Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства), що відсторонює вказаний орган від процесу управління конкурентоспроможністю регіонів. Тому вважаємо, що Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повинні бути розроблені та затверджені Методичні рекомендації щодо формування стратегій підвищення конкурентоспроможності регіонів, які покликані замінити регіональні стратегії розвитку. Стратегічний підхід у світовій практиці регіонального й муніципального управління є вже визнаним стрижневим елементом у системі методів, що забезпечують регулювання розвитку регіонів та міст [123, с. 61].

      Основні методичні підходи до розробки регіональних стратегій розвитку можна використати для стратегій підвищення конкурентоспроможності регіонів, але існують певні відмінності, що викликає необхідність їх детальнішого вивчення та зумовлює актуальність даного дослідження.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.