У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Регіональні особливості й необхідні умови розширеного відтворення в галузі рослинництва

     

      Сучасні особливості функціонування регіонального сільськогосподарсь-кого комплексу та характер відтворювальних процесів у цій сфері господарювання тісно пов’язані з особливостями природно-кліматичних умов територій, їх наявним природно-ресурсним потенціалом. Як уже відзначалося, природно-кліматичні умови в регіонах України є досить сприятливими для ведення сільського господарства: значні площі чорноземів, помірний клімат, достатня кількість опадів. Усе це дозволяє вирощувати основні види продукції рослинництва, необхідні для забезпечення населення регіону продуктами харчування, тваринництва кормами, переробну галузь сировиною. У той же час різноманітність природно-кліматичних умов територій країни значною мірою визначає сільськогосподарську спеціалізацію та рівень результативності функціонування регіональних сільськогосподарських комплексів у цілому. Все більшої важливості у формуванні процесів розширеного відтворення в галузях рослинництва набувають специфіка організації виробництва, а також вимоги щодо забезпечення основними засобами та їх використання залежно від сільськогосподарської спеціалізації виробництва, характер залучення і використання трудових ресурсів тощо.

      Процес формування та оновлення матеріально-технічної бази сільськогосподарських підприємств виступає найголовнішою умовою розширеного відтворення сільськогосподарської продукції в регіоні в цілому й продукції рослинництва зокрема, забезпечує збільшення обсягів виробленої продукції. Наприклад, у розвинутих країнах світу в сільському господарстві в розрахунку на 1 працівника припадає у 2-3 рази більше засобів виробництва порівняно з промисловістю, проте їх використання пов’язане, як правило, з обмеженим терміном безпосереднього залучення до виробничого процесу залежно від пори року і виду виконуваних робіт. Фактор сезонності організації виробничої діяльності, а також існуюча розбіжність між періодом виробництва й робочим періодом зумовлюють те, що оборотні кошти у рослинництві порівняно тривалий час перебувають у формі виробничих запасів (насіння, матеріали, корма), а для їхнього авансування затрачаються більші кошти.

      Певною мірою розширене відтворення у рослинництві регіону пов’язане зі збільшенням обсягів використання тієї частини засобів виробництва, яка створена в самому регіональному сільськогосподарському комплексі. Певна частина отриманої продукції не реалізується та не залучається у товарний обіг, а в натуральній формі бере участь у наступному виробничому процесі, використовується надалі в процесі відтворення. У рослинництві це стосується насіння, посадкового матеріалу, кормів, органічних добрив [86, с. 174]. Відповідно кожне сільськогосподарське підприємство може впливати на зростання виробництва й підвищення якості використання матеріальних ресурсів власного виробництва у наступних циклах, а також зниження собівартості одиниці виробленої продукції.

      Таким чином, у процесі розширеного регіонального відтворення в рослинництві спостерігається порівняно повільна оборотність оборотних коштів; для виробництва окремих видів сільськогосподарської продукції підприємства повинні бути забезпечені достатньою кількістю насіння, кормів, хімічних засобів захисту, добрив, паливно-мастильних матеріалів та ін.; потреба галузі в капітальних вкладеннях постійно зростає при порівняно низькій окупності.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.