У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Міжнародно-правова регламентація праці домашніх працівників

     

      Найбільш ефектною міжнародною організацією, що захищає права працівників та роботодавців, а також урегульовує на міжнародному рівні трудові правовідносини, які виникають між ними та державою, є Міжнародна організація праці (МОП). У рамках цієї організації було прийнято ряд міжнародно-правових нормативних актів, природа більшості яких є коґентною.

      Тривалий час праця працівників, які працюють за трудовим договором у роботодавців–фізичних осіб, не була системно врегульована МОП, однак, поряд з цим, організація частково захищала трудові та інші права працівників різними нормативно-правовими актами та неурядовими програмами. Таку сукупність заходів міжнародне співтовариство спрямувало, головним чином, на боротьбу із дискримінацією в галузі праці.

      Праця працівників, які були найняті роботодавцями–фізичними особами (у міжнародно-правових документах та в ряді держав світу такі працівники визначаються терміном «домашні працівники») є однією з найстародавніших основних форм діяльності для мільйонів жінок у всьому світі. Така праця йде корінням у загальносвітову історію рабства, колоніалізму та інших форм підневільної праці. Однак, у сучасному суспільстві робота по догляду за домашнім господарством є винятково важливою для функціонування економіки за межами домашнього господарства [98, c. 1, 5].

      У Міжнародній стандартній класифікації занять в п’ятій класифікаційній групі вказаний елемент праці в приватних будинках, що охоплює такі ключові категорії:

      1) наглядовий характер праці — ведення домашнього господарства, куди входять економки та пов'язані з ним працівники, працівники, які забезпечують особистий догляд (підгрупа 5121); 2) характер праці, що проявляється у догляді — тобто праця, пов'язана із приватним будинком, у тому числі забезпечення догляду за дітьми (підгрупа 5131). В їх обов'язки входить: a) надання дітям допомоги, коли вони миються, одягаються і приймають їжу; b) супровід дітей до школи та зі школи або для відпочинку на відкритому повітрі; c) ігри з дітьми або розвага дітей за допомогою читання або розповідання; d) утримання спальних та ігрових кімнат дітей у порядку; e) нагляд за дітьми під час обіду чи інших перерв у шкільних заняттях; f) нагляд за дітьми під час екскурсій, відвідувань музеїв та аналогічних прогулянок; g) виконання суміжних завдань; h) здійснення нагляду за іншими працівниками;

      3) персональний догляд (підгрупа 5133), головним чином, виконання таких функцій: a) надання допомоги підопічним, щоб вони могли лягти в ліжко і піднятися з ліжка, а також допомоги в переодяганні; b) зміна постільної білизни і допомога підопічним при прийомі ванни і відвідуванні туалетної кімнати; c) подача їжі, приготовленої ними або іншими особами, і годування осіб, які потребують допомоги; d) видача необхідних ліків та контроль над їх прийомом; e) виявлення будь-яких ознак погіршення стану здоров'я підопічних та інформування лікаря чи соціальних служб; f) виконання суміжних завдань; g) здійснення нагляду за іншими працівниками [98, с. 34].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.