У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Галузеві особливості та тенденції розвитку підприємств з виробництва фруктових і овочевих соків

     

      У сучасних умовах розвиток ринкових відносин робить необхідним зміни у характері управління, особливо це відноситься до діяльності, яка визначає перспективи підприємства. Кожному підприємству важливо правильно оцінити створену ринкову ситуацію, для того щоб найбільш повно використовувати можливості виробництва.

      На думку М. І. Звєрякова: «Сучасний стан економіки України є відображенням багатьох соціально-економічних процесів, що протікають у світовому суспільстві. На нинішньому етапі розвитку нашої країни актуальною стає проблема економічного зростання кожного з регіонів. В умовах, коли головною метою для України є необхідність подолання відмінностей між її економічним розвитком та розвитком країн Європи, важливо не тільки досягти прийнятих темпів економічного зростання, а й його якісного наповнення, яке виражається у стабілізації розвитку економіки та поліпшенні соціально-економічної сфери життєдіяльності населення. Існуючий зарубіжний та вітчизняний досвід практики проведення ринкових реформ підтверджує доцільність та ефективність впровадження регіональної економічної політики, без якої здійснювати успішні перетворення в масштабі всієї національної економіки неможливо. Неприйняття до уваги всіх особливостей регіонів, відсутність належної оцінки та прогнозування подальшого розвитку робить не результативним весь процес управління на регіональному рівні» [40, с. 38].

      Слід відзначити, що відповідно до наведених у п. 1.1. теоретичних підходів щодо оцінювання економічної стратегії, необхідно провести дослідження галузевих особливостей підприємств з виробництва фруктових і овочевих соків. Згідно з класифікацією видів економічної діяльності [85] виробництво фруктових і овочевих соків входить до секції перероблення та консервування фруктів і овочів.

      Перероблення плодів, ягід та овочів є традиційним для етнічних умов Північного Причорномор’я. Кліматичні умови зумовлюють необхідність запасів плодоовочевої продукції на зимовий період. Консервування в Одеській області має вікові традиції. Майже 140 років тому у м. Одесі грецькими меценатами Неофіт було засновано консервне виробництво, з якого почалась історія Одеського консервного заводу дитячого харчування. Понад 80 років існує консервна продукція виробництва ПАТ «ВО «Одеський консервний завод».

      Серед продуктів харчування жителів Одеської області майже третину обсягу їх реалізації складає перероблення та консервування овочів і фруктів. Протягом 2010 р. на переробних підприємствах Одеської області зменшилось виробництво овочів консервованих натуральних на 3,48% та збільшилось виробництво соків на 6,79% [134, с. 8].

      Необхідно відмітити те, що зміни у виробництві залежать від попиту населення, ринків збуту продукції, забезпечення підприємств сировиною. Розширення діяльності підприємства на зовнішньому та внутрішньому ринках сприяє зростанню виробництва та реалізації продукції.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.