Аналіз складових економічної стратегії підприємства з виробництва фруктових і овочевих соків
Оскільки економічна стратегія підприємства реалізується через сукупність функціональних стратегій, проведемо аналіз складових економічної стратегії підприємств з виробництва фруктових і овочевих
соків.
Розглянемо виробничу стратегію, яка містить визначення виробничої потужності, тобто максимально можливого обсягу річного випуску продукції при заданих номенклатурі та асортименті на основі прогресивних норм використання обладнання та виробничих площ, впровадження новітніх техніки, технології, оптимальних режимів роботи. Розглянемо виробничі потужності лідерів на ринку соків та сокових продуктів.
Виробничі потужності ТОВ «Сандора» складаються з виробничо-переробного комплексу № 1, № 2, заводу у с. Казачі Лагеря.
Виробничо-переробний комплекс № 1 розташований в с. Миколаївське Миколаївської області, площа 157 тис. м2. На ньому встановлено 18 ліній розливу виробництва Tetra Pak, де виробляються соки в упаковках 0,2, 0,25, 0,5, 1, 1,5 та 2 літри. Середньодобова продуктивність усіх ліній 2,5 млн. пакетів (1,8 млн. л). На заводі працює цех пюре та концентрованих соків, участок асептичного зберігання продукції. Склад полуфабрикатів площею 12 тис. м2 дозволяє зберігати річний запас пюре та концентрованих соків для потреб виробництва.
Завод у с. Казачі Лагеря (Херсонська область) спеціалізується на переробці томатів та яблук, а середньодобова продуктивність складає 480 – 500 т. На заводі встановлена лінія з переробки овочів та фруктів продуктивністю 20 т. за годину.
Виробничий комплекс № 2 розташований у с. Мєшково-Погорєлово Миколаївська область. Площа заводу – 60 тис. м2. Виробничі потужності виробничого комплексу складають 2,13 млн. од. продукції за добу. На заводі встановлено 6 ліній з виробництва соків в упаковці Tetra Pak. Рецептура соку, а також повна інформація про кожну одиницю виробленої продукції, зберігається у памяті комп’ютера, що необхідно для контролю якості. Таким чином, проектна сукупна потужність підприємства складає 1,5 млрд. пакетів соків та сокової продукції в рік. Загальна добова виробнича потужність ТОВ «Сандора» складає чотири млн. пакетів.
Вся работа доступна по Ссылке