У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Ринкові ризики та методи управління ними

     

      Банки безперервно стикаються з ризиком втрат за балансовими й позабалансовими позиціями внаслідок коливання ринкових цін. Як правило, завдяки застосуванню міжнародних принципів бухгалтерського обліку ці ризики досить чітко відбиваються в комерційній діяльності банку незалежно від того, чи йдеться про боргові зобов'язання, акції або про валютні позиції. Поділимо діяльність банку на такі сектори:

      • діяльність торговельної книги, яка відповідно до визначення Банку міжнародних розрахунків складається з позицій у фінансових інструментах або товарах, які утримуються або з метою торгівлі, або з метою хеджування інших елементів торговельної книги. Для того щоб бути придатним для включення до торговельної книги, фінансовий інструмент має бути або вільним від будь-яких угод, які обмежують його обіг, або повністю бути придатним для хеджування. Крім того, позиції треба часто й акуратно переоцінювати, а портфелем — активно управляти. Позиції, які утримуються з метою торгівлі, — це позиції, що утримуються з наміром їх перепродажу протягом короткострокового періоду часу та (або) з метою одержання прибутку від фактичних чи очікуваних короткострокових цінових змін або фіксації арбітражних прибутків, та можуть містити, наприклад, власні позиції банку, позиції, що виникають під час надання банком послуг клієнтам та в процесі маркетмейкерства;

      • діяльність банківської книги, що пов’язана з характерною для банку комерційною діяльністю, яка передбачає залучення коштів від клієнтів та надання коштів у позику клієнтам бeз торговельної мети. Як правило, ці позиції банківської книги супроводжують в обліку нарахування процентних доходів та витрат (потоки чистого процентного доходу).

      Управління ризиками застосовується до позицій банківської книги, фокусуючись в основному на процентному ризику, ризику ліквідності та валютному ризику. Зупинимося докладніше на останньому з них, який є одним з ринкових ризиків.

      Банки виступають на валютній біржі як учасники ринку валюти, постійно котируючи ставки своїх клієнтів і займаючи відкриті позиції в різних валютах. Ризик, пов'язаний з валютними операціями, особливо з відкритими позиціями в іноземній валюті, зростає в період нестабільності валютних курсів.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.