У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Стан наукової розробки досліджуваної теми, характеристика наукових джерел

     

      Проблеми контролю були предметом дослідження багатьох вітчизняних та зарубіжних вчених різних наук, у тому числі і адміністративістів. Чимало праць висвітлюють поняття контролю, класифікацію його видів, предмет, об’єкт, мету та принципи контролю, а також стадії, форми і методи його здійснення. Серед ґрунтовних досліджень радянських часів варто виділити працю В. М. Горшенєва та І. Б. Шахова “Контроль как правовая форма деятельности” [47], у якій розглянуті юридичні аспекти контролю, його соціальна природа, елементи процедурно-процесуальної форми, а також гарантії, що забезпечують ефективність контрольної діяльності. Заслуговує на увагу і праця М. С. Студенікіної “Контроль как правовая форма деятельности” [292], у якій висвітлюються поняття контролю та нагляду, проводиться співвідношення даних термінів, розглядаються різні види та форми контролю.

      Вагомим внеском у розвиток української науки адміністративного права стали праці О. Ф. Андрійко, яка за період власної наукової діяльності підготувала понад 100 наукових праць, до яких належать і праці, присвячені контролю, а саме: “Контроль в демократическом государстве: проблемы и тенденции” [9], “Державний контроль: теорія і практика” [10], а також індивідуальна монографія “Державний контроль в Україні: організаційно-правові засади” [12]. О. Ф. Андрійко є також автором наукової Концепції проекту закону про державний контроль у сфері діяльності органів виконавчої влади.

      Поняття контролю та кваліфікація його видів висвітлювались у підручниках з адміністративного права, а саме: “Адміністративне право України” [5, с. 350–361], голова редакційної колегії професор В. Б. Авер’янов, ним же підготовлено наукову доповідь “Державний контроль у сфері виконавчої влади” [57]; у праці “Виконавча влада і адміністративне право” [32] окрему її частину присвячено державному контролю у сфері виконавчої влади, висвітлено зміст державного контролю та його правові засади, а також розглянуто саме здійснення державного контролю щодо виконавчої влади з боку суб’єктів інших гілок влади, авторами даної книги є знову ж таки В. Б. Авер’янов та О. Ф. Андрійко, а також Ю. П.Битяк, Н. В.Кізіма, В.Л. Коваленко, І. Б. Коліушко, Д. М. Лук’янець, В. М. Шаповал; курс лекцій для студентів юридичних вузів та факультетів “Адміністративне право” [87, с. 180–190] містить інформацію щодо мети та завдань контролю, його форм, а також розглянуті деякі види контролю, автором даного курсу лекцій є Л. В. Коваль; у підручнику “Адміністративне право України” [6, с. 240–267] за редакцією професора Ю. П. Битяка висвітлено питання контролю і нагляду у державному управлінні; у навчальному посібнику “Адміністративне право України” [291, с. 201] С. Г. Стеценко розкрив види контролю та види нагляду; у підручнику “Адміністративне право України” [98, с. 662–685] В. К. Колпаков визначив види контролю та нагляду і розкрив їх зміст, ним же підготовлено підручник у співавторстві з О. В. Кузьменко “Адміністративне право України” [97, с. 524–535],”Адміністративне право України у визначеннях та схемах” [148], автор – С. О. Мосьондз; у підручнику “Адміністративне право України” [4, с. 122–124, 252–254] за загальною редакцією професора Т. О. Коломоєць висвітлено контроль і нагляд як загальні методи управління, розкрито поняття державного контролю, його методів та стадій, а також надано класифікацію видів державного контролю; у навчальному посібнику “Адміністративне право” [3, с. 470–481], підготовленому колективом авторів: О. І. Остапенко, З. Р. Кісіль, М. В. Ковалів, Р. В. Кісіль, – висвітлено контроль та нагляд у державному управлінні, охарактеризовано види контролю за законністю у сфері виконавчої влади; у навчальному посібнику “Адміністративне право України” [30, с. 141–143], авторами якого є Ю. А. Ведєрніков і В. К. Шкарупа, розкрито сутність контролю та основні риси нагляду, розглянуто види контролю та нагляду; у навчальному посібнику “Адміністративне право України” [46], авторами якого є І. П. Голосніченко, М. Ф. Стахурський, Н. І. Золотарьова, висвітлено деякі питання контролю у різних сферах державного управління.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.