У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні підходи до класифікації видів неприбуткових громадських організацій

     

      Теоретичний аналіз соціально-економічної сутності НГО підводить до висновку про необхідність їх класифікації за різними кваліметричними параметрами. Такий аналіз включає класифікацію НГО за видами діяльності, організаційною структурою, суспільно-статусною ознакою, формою, суб’єктами діяльності, професійною ознакою тощо. Це має не тільки важливе наукове, але і прикладне значення в плані підтримки тих неурядових інституцій, які функціонують у сфері національних, регіональних та локальних інтересів.

      Коли мова йде про класифікацію, то, як правило, мається на увазі «розподіл об’єктів, понять, назв на класи, групи, розряди за спільною ознакою».

      Застосовуючи цю дефініцію до НГО, можна сказати, що йдеться про їх розподіл на якісно однорідні групи, сфери діяльності, яким властиві специфічні умови функціонування в системі суспільного поділу праці, специфічні функції, зв’язані в першу чергу з реалізацією соціальних запитів громадян.

      Виділення неприбуткових організацій (НГО) як одного з видів організацій в економіці народного господарства країни ґрунтується на чи не найпоширенішій класифікації організацій в економіці. Так, А.Г.Поршнєв, З.П.Румянцева, Н.А.Саломатина вважають, що будь-яка організація, незалежно від її конкретного призначення, може бути описана за допомогою ряду параметрів, серед яких головними є: цільове призначення, правова і нормативна основа, ресурси, процеси й структура, поділ праці й розподіл ролей, зовнішнє середовище й система внутрішніх соціальних, а також економічних зв’язків та відносин, що відображають організаційну культуру [117].. Відповідно до цього вся різноманітність організацій підрозділяється на класи і види, кожний з яких об’єднує підприємства за тим чи іншим критерієм (табл. 1.5).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.