У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз основних тенденцій становлення та розвитку неприбуткових громадських організацій регіону

     

      Становлення громадянського суспільства та соціально спрямованої економіки в Україні, як було зазначено в попередньому розділі, базується на інституті громадських організацій, які проходять зараз період активного розвитку. З огляду на процеси трансформації українського суспільства в цілому, громадські організації переживають новий етап становлення, поступово інституціоналізуючись, інтегруючись в єдину структуру із специфічними механізмами функціонування. Розвиток громадських організацій у сучасних умовах можна охарактеризувати як нестійкий, мінливий, що розвивається швидкими темпами. НГО здійснюють свою громадську діяльність, спираючись на нові орієнтири, шукаючи більш ефективні форми взаємодії з державною владою, ЗМІ, комерційними організаціями, а також між собою. Інституціональні фактори в ефективно функціонуючому суспільстві проявляються за допомогою соціально-економічних відносин, а саме діяльності широкого комплексу структур і організацій. Вони можуть забезпечувати розвиток економічної моделі й, навпаки, обмежувати її можливості, навіть якщо вона є більш прийнятною для країни і відповідає інтересам переважної частини суспільства. Визначальною в цьому процесі є роль держави, яка повинна активно сприяти їх становленню.

      Громадські організації як структурний елемент громадянського суспільства тісно пов’язані з політичною системою останнього. Адже політична система відображає інтереси різних суспільних верств, які безпосередньо, або через організовані громадські об’єднання, взаємодіють із державою. Між тим підтримка їхньої діяльності громадянами, як і взаємодія між державним і громадським секторами суспільства, залишає бажати кращого. У зв’язку з цим постає питання про доцільність та граничну межу участі неурядових організацій у політичних процесах та їх вплив на економіку регіону. Ці питання визначають пріоритети розвитку неурядових неприбуткових громадських організацій у суспільно-політичному житті регіону. Наукова оцінка цього процесу має сформулювати критерії, за яких неурядові організації мали би змогу розвиватись і за яких умов їх суспільно-політична активність спрямовувалась би у творче русло, перш за все на консолідацію суспільства. На наш погляд, це питання є стратегічно важливим для розвитку повноцінного громадянського суспільства.

      Тому надзвичайно важливо проаналізувати взаємодію інституту держави з діяльністю інституту громадських формувань – таких як, політичні партії та власне громадських організацій у формі професійних спілок, спілок підприємців, молодіжних, жіночих, благодійних, релігійних та ін. організацій, які впливають на розвиток економіки та становлення зрілого громадянського суспільства.

      Слід підкреслити, що у їх діяльності сьогодні виникає багато труднощів – таких, як недостатність фінансування, відсутність досвіду роботи, недостатня кваліфікація персоналу, неузгодженість законодавчої бази. Однією з причин, які стримують розвиток громадських організацій, є відсутність у достатній мірі методичних розробок з проблематики їх діяльності.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.