У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка фінансової стійкості неприбуткових громадських організацій

     

      З викладеного вище можна зробити висновок про те, що роль і значення громадських організацій в суспільно-політичному житті регіону та країни загалом суттєво зростає. Діяльність громадських організацій впливає на розмір доходів цільових фондів, державного й місцевих бюджетів, соціально-економічний розвиток, національне багатство, рівень життя населення. Тому першорядне значення й особливу актуальність має подальший аналіз теоретичних основ фінансів громадських організацій, а відтак і їх вплив на фінансову стійкість неприбуткових організацій.

      Фінанси громадських організацій – це певні економічні відносини, які виникають під час руху їх грошових коштів. Вони є складовою і невід’ємною ланкою фінансової системи громадських організацій та складаються з доходної і витратної частин.

      НГО створені та обслуговують конструктивні і соціальні потреби своїх членів згідно із статутною діяльністю. Сюди належать споживчі й житлові кооперативи, ОСББ, екологічні об’єднання, товариства квіткарів, бджолярів, колекціонерів й оздоровчі товариства. Доходи таких громадських організацій формуються за рахунок коштів державного й місцевих бюджетів, членських та вступних внесків, надходжень від належних їм комерційних структур, від проведення платних заходів, добровільних та спонсорських пожертвувань юридичних і фізичних осіб. Якщо громадська організація отримує кошти з державного і місцевого бюджетів, то в цьому разі ставиться вимога їх цільового використання.

      НГО також користуються доходами від своєї діяльності (реалізація товарів і послуг), які витрачаються для розвитку організацій і обслуговування їхніх членів, виплату заробітної плати, відшкодування матеріальних і прирівняних до них витрат, розрахунки з іншими організаціями і банками, капітальні вкладення, капітальний ремонт, економічне стимулювання. Залишки невикористаних упродовж року надходжень залишаються в розпорядженні установи. Як приклад НГО можна навести Асоціацію студентів-юристів Закарпаття – громадське об'єднання студентів-юристів, які на базі створеної організації набувають практичних навиків: роботи з клієнтами (переважно мало-забезпеченими), роботи з нормативною базою, інформаційними системами, що забезпечують якісну роботу юриста (правова сиситема "ЛІГА ЗАКОН" та ін.). Доходи, які складаються переважно з членських внесків та грантів, дозволяють забезпечити придбання офісних меблів та офісної техніки, користування Інтернетом, оплату правової системи "ЛІГА ЗАКОН".

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.