У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічні умови розвитку ринку продукції виноградарства Одеського регіону та його місце у виноградарстві України

     

      На сьогодні в Україні сформований міцний фундамент ринкової економіки, проведено достатньо ринкових перетворень, що створює перспективу систематизованого зростання й поетапного розвитку держави та її регіонів. Одним з найважливіших чинників зміцнення та ефективного використання ресурсів всієї країни є ефективне використання ресурсного потенціалу її регіонів. Тобто дослідження економічних умов розвитку ринку продукції виноградарства Одеського регіону є важливим етапом у виявленні його місця та значення у виноградарстві України. Термін “регіон” походить від латинського кореня «regio», що у перекладі означає країна, край, область [79]. Найчастіше його застосовують для визначення різних територіальних одиниць, а саме щодо адміністративно-територіальних одиниць села, селища, міста, району, області або об’єднання декількох таких одиниць за територіальним, економічним та іншими принципами, наприклад, економічний район тощо.

      Мельника С.А. визначає регіон як “окрему самостійно господарюючу систему, що має чітко означені межі своєї території, власні органи управління, матеріальну і фінансову основу і, як правило, визначається законодавчими актами держави, виходячи з її стратегічних і тактичних цілей та завдань” [156]. Таке визначення може мати місце у випадках збігання понять регіону і адміністративно-територіальної одиниці. Проте, коли ці поняття не можуть бути ототожнені, то управління процесами у регіонах, наприклад, Південному регіоні України, що складається з Одеської, Миколаївської, Херсонської областей і Автономної Республіки Крим, може здійснюватись за допомогою координації дій місцевих органів влади у відповідних напрямах, розроблення регіональних цільових програм розвитку, створення громадських органів, комітетів з управління цими програмами та їх реалізації.

      Малий економічний словник трактує регіон як “область, район; частина країни, що відрізняється від інших областей сукупністю природних і (або) історично сформованих, відносно стійких економіко-географічних та інших особливостей, що нерідко сполучаються з особливостями національного складу населення” [142]. Проте при позначенні території також використовують і інші терміни: район, зона, ареал і інші.

      Синонімічним за своїм змістом поняттю "район" є термін "регіон". Протягом тривалого часу у російській мові "район" вживався частіше, проте сьогодні таке поняття використовується лише для позначення певних типів регіонів, а саме адміністративний район, економічний район та інші. У рамках ЄЕС під регіоном розуміють територіально-спеціалізована частку господарства будь-якої країни, характерним для якої є єдність та цілісність. Тому, на нашу думку, регіон є багатогранною організацією, що складається з природного середовища, виробничої й соціальної частини. Ключовим аспектом аналізу економічних умов розвитку ринку продукції виноградарства Одеського регіону є дослідження його природного середовища.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.