У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Стратегічне управління конкурентоспроможністю виноградарської галузі на основі кластерного механізму

     

      Правильна стратегія - результат досягнення резонансу між об'єктом планування, суб'єктом планування і їх загальним середовищем. Саме тому ефективна стратегія є скоріше плодом відкриття, осяяння, аніж результатом застосування готових алгоритмів, правил і розробок. Для випадку стратегічного планування розвитку виноградно-виноробного кластеру ця обставина має особливе значення. В умовах нежорсткого управління взаємодія підприємств й організацій, що входять у кластер, повинна базуватися на механізмі так званого "поля тяжіння" або "гравітаційного поля", що виникає навколо успішно працюючих підприємств, організацій, колективів. "Енергія успіху" такого колективу або навіть окремої особистості, повідомлювана іншим членам групи (у вигляді замовлень, інвестицій, кредитів і т.п.) створює умови формування "орбіт", на яких розташовуються інші члени колективу. Така методологія могла б бути ефективною в умовах великого потенціалу недовіри, який сформувався в останні роки як між суб’єктами господарювання в Україні, так і між суб’єктами господарювання та органами місцевої влади на регіональному рівні. Це також означає, що для стратегії кластеру всі умови й фактори, мають стати предметом стратегічного управління, у тому числі - інституціональні, когнітивні й культурні фактори.

      Конструктивний розвиток потенційного кластеру вимагає активного втручання органів місцевої влади, зацікавлених у підвищенні ефективності та розвитку економіки території. У деяких випадках ефективний цілеспрямований розвиток кластеру вимагає незначних зусиль, в інших - вимагає реалізації масштабних проектів за непрямого стимулювання державних органів влади. Економічна політика, спрямована на підтримку кластерних утворень, істотно відрізняється від політики, спрямованої на підтримку окремих структуроутворюючих підприємств. В цьому аспекті селективні методи державної допомоги й державної підтримки поступаються місцем загальним заходам щодо розвитку інфраструктури кластерів.

      Розробка стратегії розвитку господарської системи - від підприємства до кластеру, чи регіону, має починатися з формулювання місії, генеральної мети та цілей стратегії, або ж з аналізу вихідних умов та факторів формування та розвитку кластерного утворення. Основні характеристики потенційного виноградно-виноробного кластеру в Одеській області надані в попередніх розділах роботи. З них випливає, що існують складові кластеру, які слабо взаємодіють, або ж не взаємодіють між собою при наявності сприятливих умов для тісного співробітництва.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.