У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Моделі і методи оцінки ефективності формування та функціонування кластерного механізму конкурентоспроможного розвитку виноградарської галузі

     

      Для того щоб модернізувати всю виноградарську галузь, від її розміщення й технології оброблення до переробки й маркетингу, стає все більш важливим по-новому розглянути організаційно-економічні засади виробництва продукції виноградарства й використання його виробничого потенціалу. У методичному плані вони пов'язані з формуванням інтеграційних структур в агросекторі і оцінкою економічної ефективності їх функціонування. При цьому такі методики варто адаптувати до кластерних структур з використанням економіко-математичного моделювання.

      Із цих позицій слід відзначити, що інтеграційні процеси у виноградарській галузі, як правило, відбуваються у формі приєднання або поглинання великими сільськогосподарськими підприємствами збиткових господарств. Проведена нами оцінка організаційно-економічного рівня інтеграції показала, що для регіону з низькою інвестиційною активністю вдосконалювання інтеграційних процесів бажано здійснювати на основі взаємовигідного співробітництва зацікавлених в об'єднанні підприємств при збереженні їх господарської самостійності. Вона служить передумовою для створення кластерних структур на основі стратегічного партнерства підприємств, фінансово-кредитних і наукових організацій, органів державної влади.

      Основне завдання проектування кластера полягає в оптимізації процесів кластерної взаємодії, що забезпечує максимальні значення показників ефективності, на які варто орієнтуватися, оцінюючи якість кластерної структури. У зв'язку із цим необхідно розробити варіантну економіко-математичну модель, що описує процеси кластерної взаємодії.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.