У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність і складові фінансового механізму економічної діяльності

     

      Перехід до сталого розвитку сприяє мінімізації використання невідновлюваних природних ресурсів, ефективному використанню відновлюваних, покращенню стану НПС та підвищенню рівня екологічної безпеки країни, що забезпечує стабільне нарощування темпів економічного зростання країни. Тому заходи державної політики, направлені на зниження екологічно-деструктивного впливу на довкілля діяльності суб’єктів господарювання при одночасному забезпеченні їх рентабельності, є сьогодні надзвичайно актуальними.

      Одним із напрямів дослідження у вітчизняній науковій літературі є обґрунтування потреб та методів переходу до екологічно чистого виробництва. Наприклад, такі науковці, як Лисенко Ю. та Садеков А. вказують на те, що сьогодні в Україні існує нагальна потреба переходу від традиційного „техногенного” управління компанією до управління, яке запобігало б екологічно-деструктивному впливу на НПС на всіх стадіях створення вартості та на всіх рівнях управління [84, с. 33]. Вони також вважають, що для цього, в першу чергу, доцільно створити систему екологічного маркування товарів [84, с. 40]. Прокопенко О. зазначає, що важливою умовою поширення екологічних інновацій є розвиток мотивації споживання ЕТП [135, с. 61]. У свою чергу, Харічков С. та Андрєєва Н. висловлюють думку про те, що перед Україною стоїть завдання щодо забезпечення конкурентоспроможності продукції з одночасним зменшенням рівня впливу на довкілля, що вимагає створення дієвої системи механізмів державного управління та ринкової активації [168, с. 25]. У своїх працях, Веклич О. обґрунтовує, що екологічний чинник належить до базових чинників, які в комплексі зумовлюють досягнутий ступінь конкурентоспроможності країни та водночас визначають перспективи її економічного зростання, оскільки зміни в кількості та якості екологічних активів і продуктивності НПС суттєво впливають на динаміку показника доходу на особу [12, с. 67].

      Впровадження принципів сталого розвитку в умовах ринку потребує формування фінансового механізму, який створив би сприятливі передумови для застосування екологічного менеджменту на підприємствах, виробництва ЕТП, НДДКР у сфері „зелених” технологій, енергоефективних та екологічно-конструктивних методів виробництва.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.