У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


5428

     

      Процеси, що відбуваються в економіці країни, у її галузях та підприємствах, неминуче призводять до зміни та удосконалення моделей та механізмів ведення сільського господарства. Ще декілька десятиліть тому науково-теоретичне підґрунтя конкурентоспроможності було майже відсутнє. У постановці даної проблеми за часів планової економіки не було особливої потреби через захищеність ринків та чітке визначення домінуючих позицій на них.

      На сьогодні, не одне підприємство не в змозі обійтися без оцінки свого конкурентного положення на ринку і конкурентоспроможності своєї продукції. Це питання стало ключовим для всіх аграріїв країни. Система сільськогосподарського виробництва перетворилася на складний комплекс організаційних, економічних, технологічних та екологічних закономірностей. Вступом до СОТ було ознаменовано нову стадію розвитку сільського господарства.

      Перехід української економіки до ринкової фази розвитку зумовив необхідність вивчення та більш глибокого дослідження вітчизняними вченими специфічних складових та притаманних, саме ринковій економіці, процесів. Конкуренція – є однією з таких специфічних складових, що притаманні саме ринковому устрою. Конкуренція увійшла до буття кожного українця і стала звичним явищем, необхідною та невід’ємною складовою життя економічних суб’єктів. Її процеси зачепили усі галузі народного господарства.

      Зміна економічних відносин та вступ нашої країни до СОТ загострив старі проблеми та відкрив нові. Проблема конкурентоспроможності у сільськогосподарській галузі загострилася. Аграрний сектор економіки найменше адаптований та пристосований до вільної ринкової торгівлі та конкуренції. Уся історія розвитку вітчизняного сільського господарства побудована на його державній неринковій дотаційній підтримці. У зв’язку з цим постає необхідність в оцінюванні конкурентоспроможності національних сільгосптоваровиробників та формуванню механізму підвищення конкурентоспроможності. Важливий момент в вирішенні проблем аграрного сектору є в ідентифікації самого поняття «конкурентоспроможність». Кризовий стан аграрного сектору економіки підштовхує до більш глибокого висвітлення терміну, що надасть можливість більш детального розуміння ситуації та знаходження шляхів по виходу з неї.

      Проблема конкурентоспроможності була досліджена у різні періоди різними вченими. Проблема конкуренції – одна з найбільш старовинних тем у економічній теорії. І хоча їх погляди є дещо відмінними, та спільним залишається твердження, що в основі поняття «конкурентоспроможність» лежить суперництво. Дослідженнями цього напряму займалися у свій час класики економічної науки А. Сміт, А. Курно, Д. Рікардо, А. Маршал, П. Самуєдьсон, Ф. Хайек, П. Хейне, Ж-Ж. Ламбер, Й. Шумпетер, М. Портер та багато інших.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.