Аналіз рівня конкурентоспроможності галузі зернового виробництва
Вступ України до Світової Організації Торгівлі (СОТ) та інтеграція у світовий ринковий простір потребує детального аналізу конкурентоспроможності вітчизняних товаровиробників зернової продукції з урахуванням геополітичного положення. Таким чином, на підступах до нових умов господарювання у світовому просторі нами буде досягнуто завдання проведення аудиту існуючого рівня конкурентоспроможності галузі, на основі якого можливо оцінити потенційний, поточний та перспективний стан аграрного сектору. Дослідження проводилося на загальнодержавних матеріалах.
Структурно-логічна схема дослідження переставлена на рис. 2.1, на якій відображено послідовність виконання завдання аналізу конкурентного середовища як України в цілому, так і у регіональному аспекті (на прикладі Луганської області). Таким чином, побудоване дослідження дасть змогу виявити проблемні зони у формування конкурентоздатного зернового виробництва та реалізувати весь наявний потенціал. Принциповим вихідним положенням є використання еволюційного підходу до формування конкурентоздатного виробництва на основі адаптації економічної, соціальної та політичної системи до нових умов господарювання у ринковому світовому просторі. Автор додержується положення, щодо визначальної ролі держави у формуванні конкурентоздатного господарства на основі системного розвитку потенціалу господарюючих суб’єктів.
Вся работа доступна по Ссылке