У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Модель оптимізації ефективного використання персоналу сільськогосподарських підприємств

     

      Сільськогосподарське підприємство є соціально-економічною системою з певними співвідношеннями і пропорціями її підрозділів і взаємозв’язками, яка функціонує та розвивається в певному напрямі завдяки активному елементу – персоналу підприємства. Модель оптимізації формування персоналу, що розробляється, – комплексна. Вона враховує усі складові підприємства.

      Необхідність розробки даної моделі диктується умовами підвищення ефективності використання персоналу сільськогосподарських підприємств. Перехід до ринкової системи господарювання передбачає самоокупність і самофінансування, тобто повну відповідальність за результати господарювання. Нарівні із цим важливого значення набуває ініціатива, уміння знайти ринки збуту і в цілому розробка продуманої системи реалізації продукції. Сільськогосподарські підприємства повинні розвиватися з урахуванням наявних земельних, матеріальних, трудових та інших ресурсів.

      Наразі окремі підприємства з відносно невисоким рівнем механізації трудомістких процесів відчувають дефіцит трудових ресурсів, у першу чергу в напружені періоди року. Звідси при обґрунтуванні програми розвитку підприємств важливо сформувати персонал, який би дозволив ефективно використовувати річні ресурси праці, особливо в напружені періоди року, і забезпечити найвищу продуктивність з можливим залученням робочої сили з боку. Ефективність сільськогосподарського виробництва багато в чому залежить від досягнення оптимального співвідношення між організаційно-технічною структурою виробничого потенціалу підприємства і структурою персоналу, забезпечення умов для високопродуктивної праці, високого рівня його організованості. Найважливішою пропорцією в економіці сільськогосподарських підприємств є взаємозв’язки рослинництва і тваринництва. Унаслідок оптимізації ці взаємозв’язки повинні забезпечити раціональну структуру кормовиробництва на основі оптимальних раціонів годівлі й ефективного співвідношення між поголів’ям і ресурсами кормів.

      Сільськогосподарське підприємство – частина економічної системи держави, учасник суспільного поділу праці, що зумовлює необхідність передбачити для дотримання пропорційності в народному господарстві виробництво окремих видів продукції в розмірі не нижче запланованих обсягів.

      Основні етапи моделювання розглянемо на прикладі побудови лінійної економіко-математичної моделі. Метою її є визначення оптимальних умов для використання персоналу. При моделюванні виробничої структури сільськогосподарського підприємства в якості змінних величин виступатиме невідоме, розміри галузей, площ сільськогосподарських культур та трудових ресурсів. За допомогою програми EXCEL будуть визначені необхідні величини – площі посівів та види сільськогосподарських культур, поголів’я корів, свиней, овець, кількість працівників як щодо рослинництва, так і щодо тваринництва.

      Наразі пропонується достатня кількість математичних моделей визначення ефективності використання персоналу підприємства.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.