У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз ефективності використання окремих видів ресурсів сільськогосподарських підприємств

     

      Як зазначають більшість економістів-аграрників [1, 7, 16, 24, 126, 173 та ін.] кількісна наявність ресурсів ще не забезпечує високу результативність аграрного виробництва. З одного боку, це зумовлено дією специфічних факторів формування та використання ресурсного потенціалу сільськогосподарських підприємств (підрозділ 1.1), а з іншого - збалансованістю ресурсів та співвідношенням корисного результату діяльності підприємства з витратами на його отримання.

      В Луганській області, яка відноситься до зони ризикованого землеробства, умови для сільськогосподарського виробництва менш сприятливі, ніж в більшості регіонів України, проте (порівняно з результатами сільськогосподарського виробництва минулих років) існує резерв для підвищення ефективності використання ресурсної бази та збільшення обсягів виробництва. Для того, щоб оцінити ефективність використання ресурсів сільськогосподарських підприємств необхідно проаналізувати місце, яке вони займають у виробництві аграрної продукції. Для цього розглянемо індекси продукції сільського господарства в динаміці (табл. 2.21).

      З даних таблиці можна зробити висновок, що господарства населення Луганської області розвиваються значно динамічніше, ніж сільськогосподарські підприємства.

      Якщо останні в 2011 р. виробили лише 32,3% від рівня 1990 р., то господарства населення перевищили рівень даного періоду на 6,2%. Аналогічне співвідношення стосується як виробництва валової продукції рослинництва (41,3% та 184,7% відповідно), так і тваринництва (25,8% та 67,4% відповідно). Проте, якщо розглядати індекси продукції сільського господарства до попереднього року, не можна прослідити чіткої тенденції до підвищення виробництва валової продукції в жодній категорії господарств.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.