У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вдосконалення податкової системи як основа детінізації економіки

     

      Одним із головних напрямів легалізації тіньової економіки є податкове регулювання. Податкові причини виникнення і розвитку тіньової економіки виступають сьогодні на передній план у зв’язку з багаторазовими кардиналь-ними змінами в українському податковому законодавстві. Податкові злочини складають основу тіньової економіки: як правило, причиною нелегальної еко-номіки є невпевненість у стабільності української податкової системи та високі податки. Для того, щоб зрозуміти які податкові реформи сприяють легалізації ті-ньової економіки, а які ні, потрібно проаналізувати фіскальні інструменти. За-гальновідомо, що головними особливостями раціональної системи оподатку-вання є її тісний взаємозв’язок із структурою економіки, економічними про-порціями, що реально склалися, а також орієнтація на цілі економічного роз-витку, і в першу чергу, ріст виробництва. Тому при розробці податкової полі-тики необхідно чітко визначити її цільову спрямованість та соціально-економічні наслідки її реалізації, податкові взаємовідносини держави і това-ровиробників повинні ґрунтуватися на певних принципах. Вперше ці принципи були сформульовані ще Адамом Смітом в його безсмертній праці „Дослідження про природу і причини багатства народів”. Перефразовані тися-чами дослідників вони можуть бути сформульовані наступним чином [130]:

      1. Рівномірність та рівнонапруженість податкових вилучень, єдність вимог держави до всіх платників податків, всезагальність податкових правил.

      2. Чіткість, ясність, стабільність основних характеристик податкової системи, їх незмінність на протязі тривалого періоду.

      3. Простота і зручність.

      4. Помірність податків і зниження накладних витрат при їх стягуванні.

      Пройшовши через століття, ці принципи не втратили свою актуальність і тепер. Як показала еволюція розвитку ринкових систем в різних країнах ра-ціональна система оподаткування передбачає дотримання всіх цих принципів. Але в українській практиці вони реалізуються не завжди. Для цілей нашого дослідження нам потрібно проаналізувати існуючу податкову систему з точки зору її впливу на тіньову економіку та становлення цивілізованого підприєм-ництва. В цілому податкова система України на даний момент відповідає вимо-гам ринкових відносин. І на перший погляд, одна із головних проблем оподат-кування – стабілізація податкової системи, з прийняттям у 2010 р. Податково-го кодексу України, здається вирішеною. Але це лише на перший погляд.

      Дійсно на Податковий кодекс покладалися великі надії і сподівання на реформування податкової системи в напрямі зниження податкового наванта-ження на платників податків шляхом скорочення кількості податків та зборів і зниження податкових ставок. Формально ці питання в Податковому кодексі вирішені, але більш детальний аналіз податкового законодавства та практич-ного механізму його реалізації, показує, що про стабільність та адекватність податкової системи існуючим в країні умовам господарювання, говорити ще зарано. Реформа оподаткування зробила податковий клімат для вітчизняних та іноземних підприємців ще більш складним.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.