У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Роль і місце фінансово-промислових груп в національній економіці

     

      В кінці ХХ століття в економіці України відбулися приватизаційні процеси, які кардинально змінили національну економіку і зумовили розвиток великих корпоративних структур. Складна економічна ситуація, викликана переходом до ринкової економіки, гіперінфляцією, хаотичним переділом власності, зумовила концентрацію власності в руках еліти, яка з часом перетворилася на бізнес-еліту і оволоділа значною частиною об’єктів національної економіки. Завдяки трансформаціям в економіці та розвитку вертикальних і горизонтальних інтеграційних процесів були створені фінансово-промислові групи. Такі групи зосередили найприбутковіші і найперспективніші галузі національного господарства [47, с. 13].

      Розвиток таких груп притаманний всім розвиненим країнам світу, оскільки на сучасному етапі є найбільш прогресивною формою ведення бізнесу. В найбільш досконалому вигляді вони зараз представлені транснаціональними і національними компаніями, які володіють надвеликим потенціалом для прискореного економічного зростання завдяки вказаним вище перевагам та можливостям (п. 1.2).

      Нарівні зі світовими глобалізаційними процесами, зокрема, тенденціями посилення концентрації капіталу, економіка України також представлена наявністю суб’єктів господарської діяльності, які входять до складу фінансово-промислових груп. Сьогодні можна стверджувати, що більша частина економіки України зосереджена в руках великих фінансово-промислових груп з національним та іноземним капіталом, а малі та середні підприємства, які не є учасниками фінансово-промислових груп, виконують другорядну роль.

      Т. Савельєва, дослідивши масштаби діяльності корпоративних структур в Україні, зазначає, що за оцінками Світового банку на декілька основних українських великих корпоративних структур припадає до 80 % експорту 100 найбільших українських компаній-експортерів [48, с. 26].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.