У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Становлення фінансово-промислових груп в Україні

     

      Фінансово-промислові групи України, як форма організації підприємницької діяльності, як зазначалося вище, виникли внаслідок процесів концентрації та інтеграції капіталу в період зародження ринкової економіки. Формування фінансово-промислових груп було прямо викликане кардинально новими тенденціями розвитку національної економічної моделі, характерними для кінця ХХ – початку ХХІ століття, які, перш за все, передбачали стрімку зміну форми власності, що лягло в основу зародження корпоративних структур інтегрованого типу і виступило локомотивом суттєвих трансформаційних, в тому числі, інституціональних, перетворень.

      Створення фінансово-промислових груп в Україні, з однієї сторони, було об’єктивним процесом еволюції капіталу, оскільки, хоч і з запізненням, але відповідало світовим тенденціям економічного розвитку, а з іншої, – мало специфічні особливості, викликані суто суб’єктивними факторами. Вони включають, зокрема, обмеженість доступу до приватизаційних процесів, що визначально впливало на формування вітчизняних інтегрованих корпоративних структур. З’явившись на фоні структурних зрушень, які уособлювали роздержавлення економіки, формування системи приватної власності, становлення законодавчої бази, вітчизняні фінансово-промислові групи набули специфічних рис, які суттєво їх відрізняють від іноземних корпоративних структур. І однією з основних причин таких відмінностей є особливий механізм зародження вітчизняних корпоративних структур інтегрованого типу, базова концепція якого полягає в тому, що роль основних об’єктів, на базі яких створилися фінансово-промислові групи, виконали автономні підприємства державної форми власності.

      Не дивлячись на відносно короткий період формування вітчизняних фінансово-промислових груп, історію становлення їх сучасної моделі доцільно поділити на кілька етапів, кожен з яких характеризувався складними загальноекономічними процесами в сфері реструктуризації національної господарської системи, що здійснили свій внесок у формування і розвиток груп. Перший етап – підготовчий (кінець 80-х – середина 90-х рр.) [86, с. 44]. На цьому етапі відбувається становлення законодавчої бази, яка лягла в основу приватизаційних процесів, розробляються і пропонуються різні механізми їх реалізації, моделі перебудови національного господарства. Вказаний період характеризується глибокою кризою в економіці: масовим безробіттям, інфляцією, відсутністю дієвої нормативної бази, здатної регулювати стрімкі складно контрольовані трансформаційні процеси. На початок перехідного періоду в Україні не існувало категорії населення, яка була б фінансово забезпеченою для прийняття активної участі в приватизаційних процесах. Саме тому реформування власності, яке проходило в цей період, відбувалося без використання грошових інвестицій. Підготовчий етап характеризується пасивною участю населення у роздержавленні.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.