У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Профільна загальноосвітня підготовка в системі початкової та середньої професійної освіти

     

      Необхідність одночасного засвоєння учнями установ початкової та середньої професійної освіти навчального матеріалу, обумовленого двома стандартами (загальної середньої та професійної освіти), призведе до перевантажень і зниження якості як загальної освіти, так і професійної підготовки випускників. Зберігається жорстка видова структура освітніх програм, учні та студенти обмежені у виборі освітньої траєкторії. Важливою передумовою модернізації загальноосвітнього циклу у програмах початкової та середньої професійної освіти є відносна завершеність програми основної школи в більшості основних освітніх галузей (наприклад, курс природознавства повинен бути досить завершеним для майбутніх філологів, а курс історії - для майбутніх математиків). Пропонується така модель загальноосвітньої складової освітньої програми початкової та середньої професійної освіти для випускників 9-го класу загальноосвітньої школи.

      Обов'язкові загальноосвітні модулі:

      • Основний (професійно-орієнтований) загальноосвітній модуль обсягом приблизно 500-700 годин, у рамках якого учні, по-перше, одержують і закріплюють знання з тих предметів і розділів загальної освіти, що безпосередньо забезпечують успішне засвоєння спеціальних предметів, і, по-друге, проходять інтегрований гуманітарний курс, який забезпечує загальнокультурний розвиток.

      • Модулі загальних навичок (обсягом до 300 годин). Термін «загальні навички» вводиться як робочий для позначення сукупності навичок, необхідних для успішної адаптації випускників установ початкової та середньої професійної освіти на ринку праці. Після вивчення обов'язкових загальноосвітніх модулів учні поділяються на два потоки з урахуванням їх власних інтересів і результатів навчання. Освітні програми для цих потоків структурно відрізняються співвідношенням загальної та професійної освіти.

      • Перший потік, основний за кількістю, продовжує поглиблене освоєння професії чи спеціальності (підвищення рівня кваліфікації й освоєння додаткових спеціалізацій), що дозволить підвищити конкурентоздатність випускників на ринку праці. У майбутньому, у міру формування стійких життєвих пріоритетів, частина цих випускників може пройти додатковий загальноосвітній курс і здати єдиний державний іспит, що дозволить їм вступити в навчальний заклад вищої професійної освіти.

      • Другий потік, що включає учнів, які успішно засвоїли обов'язкові загальноосвітні модулі та прагнуть одержати вищу освіту, завершує засвоєння професії чи спеціальності в рамках стандарту за скороченою програмою, освоює спеціалізацію на початковому рівні кваліфікації. При цьому вони вивчають додатковий загальноосвітній модуль, орієнтований на вимоги єдиного державного іспиту (цей модуль учні можуть освоювати як у своїй освітній установі, так і у прилеглій школі, на денній чи вечірній формі навчання).

      Таким чином, загальний строк навчання не збільшується, але при цьому більш ефективно використовуються освітні ресурси за рахунок чіткого розміщення акцентів у освітніх програмах початкової та середньої професійної освіти.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.