У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Конфлікти в сім’ї: основні характеристики і причини

     

      Відношення між людьми в родині з усіх людських відносин бувають найбільш глибокими і міцними. Вони включають чотири основних види відносин: психофізіологічні, психологічні, соціальні і культурні. Психофізіологічні – це відносини біологічного споріднення і статеві відносини. Психологічні включають відкритість, довіру, турботу друг про друга, взаємну моральну й емоційну підтримку. Соціальні відносини містять розподіл ролей, матеріальну залежність у родині, а також статусні відносини: авторитет, керівництво, підпорядкування й ін. Культурні – це особливого роду внутрісімейні зв'язки і відносини, обумовлені традиціями, звичаями, що склалися в умовах визначеної культури (національна, релігійної і т.д.), усередині якої дана родина виникла й існує. Уся ця складна система відносин впливає на сімейне взаєморозуміння і виховання дітей. Усередині кожного з виду відносин можуть існувати як згода, так і розбіжність, що можуть позитивно або негативно позначатися на відносинах і вихованні.

      Спільне життя жадає від чоловіка і жінки постійної готовності до компромісу в кожнім з названих видів відносин, уміння вважатися з особистими інтересами і потребами партнера, поважати один одного, довіряти один одному, знаходити взаєморозуміння один з одним. Статистика шлюборозлучних процесів показує, що найбільші труднощі виникають у сфері відносин, зв'язаних із внутрісімейною культурою. На них приходиться велика частина розлучень, особливо в молодих родинах, що існують від року до п'яти років. Культура спілкування припускає, у свою чергу, взаємну довіру, увічливість, тактовність, чуйність, доброзичливість, уважність, чуйність, доброту. Її відсутність може стати фактором стимуляції девіантної поведінки членів сім’ї.

      Частіш за все під конфліктом розуміється обопільний негативний психічний стан двох або більш людей, що характеризується ворожістю, негативізмом у відносинах, викликане несумісністю їхніх поглядів, інтересів або потреб. Конфлікти бувають відкриті або сховані. Відкриті конфлікти приймають форму сварки, скандалу, бійки і т.д. Сховані ж конфлікти не мають яскравого зовнішнього прояву, це внутрішнє невдоволення, але їхній вплив на подружні відносини не менш відчутний, чим відкритих. Особливості конфліктів у родині виражаються в тім, що психічний стан чоловіка і жінки може перейти в стресовий, що спотворює психіку людини; загострюються негативні переживання в духовному світі людини, може наступити стан спустошеності, при якому усі здається байдужним.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.