У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вивчення особистісних особливостей (Методика “Малюнок неіснуючої тварини”)

     

      Результати виконання методики “Малюнок неіснуючої тварини” дітьми-інвалідами з ДЦП наведено в Додатку.

      В цілому отриманим малюнкам можна надати таку інтерпретацію.

      Положення малюнку на листі. Здебільшого фігури зображених тварин знаходяться в центрі або ближчі до верхнього краю аркушу паперу.

      Це дозволяє стверджувати, що дітям-інвалідам з ДЦП властиві достатньо висока самооцінка (як компенсаторна або як результат підвищеної уваги, любові та почуття провини батьків та оточуючих); незадоволеність власним положенням в соціумі та недостатністю визнання з боку оточуючих; тенденція до самоствердження.

      Центральна смислова частина фігури. Голова зображеної тварини здебільшого звернена вліво або в фас.

      Це дозволяє стверджувати, що дітям-інвалідам з ДЦП властиві тенденція до рефлексії, егоцентрізм, недостатня рішучість, недостатня здатність доводити до кінця свої задуми та плани, боязнь активної дії. Походження названих якостей, на наш погляд, цілком природно та не потребує подальшого пояснення.

      Розмір голови у тварин, що зображені на малюнках дітей-інвалідів з ДЦП, по відношенню до фігури в цілому є збільшеним, що дозволяє казати про підвищену цінність для таких дітей раціонального початку та ерудиції як в самих собі, так і в оточуючих.

      Наявність у дітей-інвалідів з ДЦП певних жахів та тенденції до істероїдно-демонстративної поведінки підтверджує й зображення радужки ока та вій. А акцентування ушей свідчить про наявність у цих дітей підвищеної зацікавленості в інформації про себе та значущості такої інформації для формування самооцінки.

      Рот у неіснуючих тварин, що їх намалювали діти-інваліди з ДЦП, здебільшого підкреслюється, зображаються зуби, що традиційно трактується як наявність вербальної агресії (насамперед – захисної) та певної тривожності.

      Несуча частина фігури. Зображення опорної частини неіснуючих тварин (ніг, лап і т.п.), як її малюють діти-інваліди з ДЦП, підтверджує їх схильність до обміркування,

     раціональності при прийнятті рішень, наявність контролю за своїми діями та словами, певну схильність до конформності.

      Частини, що зображені над рівнем фігури. Здебільшого у дітей-інвалідів з ДЦП ці зображення є тими, що покращують малюнок, що підтверджує вже отримані нами дані про схильність таких дітей до певної демонстративності, манірності і т.п.

      Контур фігури. Зображення контуру фігур неіснуючих тварин на малюнках дітей-інвалідів з ДЦП ще раз дає підставу для ствердження про наявність у них захисної агресії та тривожності.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.