У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


СЕКТАНТСТВО ТА «ВАЖКІ» ПІДЛІТКИ

     

      Терористичні дії вимагають підготовки, припускають наявність організаційного центру, матеріальних витрат. Чи беруть участь підлітки в терористичних актах? Старші - так. Як мотивація в даному випадку може бути використана підліткова тяга до руйнування, і звичайно, з підлітками проводиться глибока ідеологічна робота. Підліток-фанатик - істота абсолютна некероване, таке, що надзвичайно погано піддається контрпропаганді. Досить пригадати, що рушійною силою державного тероризму в Китаї періоду культурної революції були саме підлітки. Підлітки складають значний відсоток серед членів неофашистських організацій. Немало підлітків вдається захопити і сектантськими ідеями. Деструктивні секти в багатьох країнах служать ядрами для терористичних організацій. Є релігії і культи, які учать здоровому способу життя і конструктивно сприяють нашій безпеці. Це християнство, іудаїзм, іслам, буддизм і багато близьких їм по духу і відношенню до людини релігійні культи.

      В той же час є безліч дрібніших релігійних течій, культів, сект, які фактично не укріплюють названі основи безпеки і щасливого життя на Землі, а руйнують їх, правда, обіцяючи щастя у далекому майбутньому і невідомо де. Такі секти і культи, що руйнують будинок, сім'ю, психіку людини, називають деструктивними.

      Найбільш вірогідне зіткнення з представниками наступних культів (сект), що діють в країні: Біле Братерство, Свідки Ієгови, Суспільство Свідомості Кришні, Богородічний Центр, Віссаріон, Церква Сайєнтологія (Діанетіка, Хаббард-колледіс), Сатаністи, Жива етика.

      Закликаючи віруючі відмовлятися від мирських благ і багатств на користь секти, самі керівники сект користуються такими благами, які недоступні королям і президентам. Адже розділи держав обмежені законами і своєю роботою по управлінню країною.

      Чому представники зарубіжних і вітчизняних сект так активізували свою діяльність в країні в останні 10 років? Назвемо деякі причини і чинники, сприяючі комерційному успіху новоявлених пророків (месій).

      Україна - із слабкою системою обліку, контролю і захисту своїх ресурсів. Збагачення - одна з головних цілей більшості сект. У Україні, як ніде в світі, люди довірливі, чуйні і в той же час мало інформовані про справжню суть нових сект і культів, зокрема заборонених в Європі і Америці.

      Швидке руйнування колишньої системи, патріотичних ідеалів, кризу в сім'ї і школі привели до утворення порожнього простору (вакууму) в духовному житті молоді.

      Кризові явища в економіці, суспільстві, масові шахрайства, знецінення заощаджень, зростання злочинності і безробіття, особисті труднощі штовхають людей на пошук співчуття, підтримки, утіхи. Саме з обіцянок і утіх починають свій контакт будь-які ворожки, шахраї, наперстковики, фінансові піраміди, сумнівні «безпрограшні» лотереї.

      Непідготовленість молоді до хитромудрих обманних ходів шахраїв, незнання відпрацьованих типових прийомів і відсутність навиків розпізнавання обманів ведуть до ідеологічного поневолення.

      Широка пряма і прихована реклама чудодійних засобів, методів збагачення, досягнень чаклунства, магії, ясновидіння, масового цілітельству, що готує психіку людини взагалі і підлітка зокрема до можливого програмування зацікавленими сектами.

      Загальна схема соціального впровадження сектантства проста:

      • ідея кінця світу і необхідності порятунку (саме даної людини);

      • пошук легковірних жертв, що піддаються домовленості, обдурю;

      • навіювання дій по передачі в секту майна і вербуванню нових жертв;

      • збагачення лідерів секти і їх оточення;

      • руйнування життя жертви, деколи через участь в терористичних діях (камікадзе).[7]

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.