У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Нетрадиційні методи матеріального стимулювання персоналу

     

      Поширене застосування нетрадиційних методів матеріального стимулювання персоналу зумовлене наступним. Позиції будь-якої фірми на ринку значною мірою залежать від того, як використовується творчий потенціал кожного працівника. Щоб зацікавити робітників і службовців в кінцевих результатах діяльності фірми, власник змушений ділитися з ними частиною прибутку та застосовувати інші, нетрадиційні форми матеріального заохочення. Йдеться про участь найманих працівників у прибутках підприємства, в „успіхах фірми”, безоплатну передачу акцій, продаж акцій зі знижкою на певний відсоток від поточного ринкового курсу акцій, продаж привілейованих акцій без права голосу, заснування товариства з пайкою участі співробітників, накопичення коштів на спеціальних рахунках. Такий напрям розвитку мотивації праці дістав назву „стратегії залучення і партнерства”. Вона витісняє стратегію підпорядкування і жорсткого контролю.

      Про масштаби застосування нетрадиційних форм матеріального стимулювання свідчать такі дані. У середині 80-х рр. у Франції в прибутках брало участь понад 5 млн. осіб. На початок 90-х рр. ця система участі набула характеру стійкої колективної заінтересованості у більшості західних фірм. Премії-бонуси досягають 18-20% середньомісячної заробітної плати.

      Для всіх країн з розвиненою ринковою економікою характерним є збільшення частки акціонерів-співробітників в акціонерному капіталі фірм і відповідне зростання величини доходів від участі в капіталі. У США кількість внутрішніх акціонерів вже перевищила 12 млн. осіб. Однією з основних причин збільшення частки акціонерів-співробітників є надання акцій на пільгових умовах.

      У Франції на багатьох підприємствах створено індивідуальні ощадні фонди із коштів працівників і відрахувань підприємців. За рахунок цих фондів працівникам видають на пільгових умовах або безкоштовно акції, встановлюють доплати до пенсії [40, с. 20-21]. Вищенаведені нетрадиційні методи матеріального стимулювання персоналу дуже ефективні, тому що результатом їхнього застосування є зацікавленість працівників у прибутковості підприємства. Таким чином, підвищується продуктивність праці, поліпшується конкурентноздатність продукції. Позитивним моментом для керівництва фірми також є низький рівень ризику утрати фінансової самостійності. Це обумовлюється тим, що більшістю акціонерів є працівники підприємства.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.