У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Узагальнення результатів аудита на підприємстві ТОВ «Антарес – Буд»

     

      Статтями 7 і 21 Закону України „Про аудиторську діяльність" [9] та Міжнародним стандартом аудиту №700 [17] регламентується представлення аудиторського висновку про перевірку фінансової та бухгалтерської звітності. Аудитор після закінчення перевірки складає два підсумкові документи: звіт про результати аудиторської перевірки та аудиторський висновок.

      Звіт про результати аудиторської перевірки - це узагальнюючий документ, адресований керівництву, власнику, загальним зборам учасників, що містить детальні відомості про хід аудиторської перевірки, виявлені порушення, помилки, відхилення. Проводиться оцінка стану бухгалтерського обліку, достовірності звітності та законності господарських операцій та фінансової звітності. Подана інформація, у звіті, повинна бути чіткою, надійною і компетентною, а також незалежною, об'єктивною та правдивою. У двох примірниках складається аудиторський звіт:

      1. один з яких передається клієнтові для вжиття відповідних заходів та внесення виправлень до облікових записів;

      2. другий залишається в аудиторській фірмі як звітний документ про виконану роботу. В ньому слід мати розписку клієнта про отримання першого примірника звіту. Звіт складається в довільній формі, призначений для замовника, і його зміст не підлягає оприлюдненню, за його розголошення аудитори несуть відповідальність відповідно до законодавства.

      За своїм правовим статусом висновок аудитора прирівнюється до висновку експертизи, що призначається у відповідності до процесуального законодавства України. Узагальнення результатів контролю й аудиту включає комплекс методичних прийомів групування і систематизації його результатів, необхідних для прийняття рішень з усунення виявлених недоліків у діяльності контрольованого підприємства. Зокрема складають відомості вибіркової інвентаризації цінностей, обстеження місць збереження цінностей та інше. Однорідні недоліки узагальнюють у таблицях, схемах, графіках, відомостях та інших документах за допомогою таких прийомів: групування недоліків, документування результатів проміжного контролю діяльності підприємства.

      Аудитор повинен проаналізувати й оцінити інформацію, що сформувалася в результаті проведення контрольно-аудиторського процесу, і використовувати її при складанні аудиторського висновку відповідно до Міжнародних стандартів аудиту [10] та законодавства України.

      У довільній формі складається аудиторський висновок, але обов'язково повинен містити такі розділи: заголовок; адресат; вступ; обсяг перевірки; висновок аудитора; дата аудиторського висновку; адреса аудиторської фірми; підпис аудитора. Заголовок аудиторського висновку містить запис про те, що аудиторську перевірку проведено незалежним аудитором, назву фірми або прізвище аудитора, який здійснював аудит. Це свідчить про те, що під час аудиту не було жодних обставин, які б могли призвести до порушення принципу незалежності перевірки. Аудитор не має права складати висновок про перевірену звітність, оскільки зібрана інформація не є достатньою та аргументованою якщо цей принцип порушено.

      В аудиторському висновку зазначається адресат відповідно до умов завдання та місцевих нормативних актів. У вступній частині подається перелік перевірених фінансових звітів суб'єкта господарювання, із вказанням дати та звітного періоду. Зазначається, що відповідальність за фінансові звіти несе управлінський персонал суб'єкта господарювання і що обов'язком аудитора є лише висловлювання думки про фінансові звіти на основі аудиторської перевірки.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.