У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вдосконалення бухгалтерського обліку виробничих запасів ТОВ «Антарес – Буд»

     

      Дослідження організації обліку на ТОВ «Антарес – Буд» виявили істотні недоліки бухгалтерського обліку виробничих запасів, виправлення яких приведе до підвищення аналітичності та якості роботи бухгалтера, а саме: в Наказі про облікову політику відсутні термін проведення інвентаризації виробничих запасів, Графік надходження до бухгалтерії підприємства первинних та зведених документів, з вказанням строків подання документів; не здійснюється контроль за обліком руху запасів, первинні документи на видачу запасів у виробництво оформлюються без обліку встановлених лімітів; використання неефективних для підприємства методів оцінки запасів; не вказано в первіснім обліку виробничих запасів ТЗВ; окремі бухгалтерські проводки не відповідають вимогам П(С)БО 9 та Інструкції №291; ведення бухгалтерського обліку ручним способом.

      Діючий на підприємстві Наказ про облікову політику потрібно переглянути керівництву ТОВ «Антарес – Буд» та внести в нього корективи: додати до нього термін проведення інвентаризації запасів, наприклад, щорічним терміном проведення інвентаризації визначити - 01.12., що підтвердить залишки на кінець року, які знаходяться на складах та у підзвіті матеріально відповідальних осіб, у відповідності до Інструкції про інвентаризацію основних засобів нематеріальних активів, товарно - матеріальних цінностей, грошових коштів і розрахунків (із змінами та доповненнями) [12] та сприятиме відображенню достовірних даних бухгалтерського обліку у фінансовій звітності підприємства. Доцільно використовувати „Графік надходження до бухгалтерії підприємства первинних та зведених документів з обліку матеріалів", з вказанням строків здачі документів у бухгалтерію підприємства, в якому призначити відповідальних за кожну конкретну ділянку роботи з правом підпису документів тому що на підприємстві існує проблема дотримання термінів здачі первинних документів у бухгалтерію для організації правильного обліку. (Додаток Е).

      Для забезпечення контролю за обліком оприбуткованих запасів доцільно ввести до перечня зведених документів підприємства "Журнал обліку вантажів, що надійшли" (Ф.№ М-1), який призначено для реєстрації документів, що підтверджують прибуття запасів на підприємство, введення даного вдосконалення значно спростить контроль за обліком виробничих запасів. На ТОВ «Антарес – Буд» обліковується велика кількість будівельних матеріалів, які у свою чергу розташовані на кількох складах підприємства, тому інколи виходить плутанина із визначенням розташування матеріалів, особливо, коли працівники не оформлюють вчасно первинні документи.

      Доцільно використовувати на підприємстві лімітно - забірну карту (Ф. № М-8), яка виписується у двох екземплярах: один екземпляр до початку місяця передається цеху - споживачу запасів, другий - на склад. Видача запасів у виробництво на товаристві здійснюється на підставі накладної - вимоги на відпуск (внутрішнє переміщення) матеріалів (Ф. № М-11), без обліку встановлених на них лімітів. В документі вказується ліміт відпуску матеріалу за місяць. Відпуск матеріалів зі складу у виробництво повинен здійснюється завідуючим складом при пред'явленні представником цеху свого екземпляра лімітно - забірної карти, він помічає в обох екземплярах документа дату та кількість фактично відпущених запасів, потім виводить залишок ліміту за кожним номенклатурним номером матеріалів. Даний документ допоможе контролювати кількість матеріалів, що використовуються при виконанні ремонтно-будівельних робіт, дозволить усилити контрольно - аналітичні функції обліку за перевитратою запасів.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.