У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Управлінський облік розрахунково-касових операцій

     

      На ТОВ «Оптимум» готівка надходить до каси від продажу продукції , від підзвітних осіб , від погашення дебіторської заборгованості та з розрахунків в банках. Надходження готівки оформлюється прибутковим касовим ордером форма КО-1 . Для одержання готівкових коштів з поточного рахунку в банку застосовується грошовий чек. Чеки підписуються керівником підприємства та головним бухгалтером. Чекова книжка зберігається в касі підприємства . При заповнені чеку на його зворотному боці бухгалтер вказує код цільового використання готівки , отриманої з поточного рахунку . Ця готівка витрачається лише на ті цілі , що були вказані на зворотній стороні чека. Однак , під час дослідження організації бухгалтерського обліку на ТОВ «Оптимум» було встановлено , що підприємство не завжди дотримується цієї вимоги – готівка отримана в касу для командировочних витрат була витрачена на придбання канцелярських товарів .

      Видача готівки на ТОВ «Оптимум» проводиться по наступним напрямкам :

       видача під звіт ;

       погашення кредиторської заборгованості ;

       виплата заробітної плати ;

       оплата витрат ;

       передача в банк .

      Видача готівки з каси оформлюється видатковим касовим ордером форми КО-2 . Виплата заробітної плати здійснюється на підставі розрахунково-платіжної відомості без складання видаткового касового ордеру . При отримані заробітної плати працівник розписується напроти свого прізвища у розрахунково-платіжній відомості . Зарахування готівкових коштів на поточний рахунок в банку здійснюється на підставі об’яви на внесок готівкою .

      Усі прибуткові та видаткові касові ордери реєструються касиром у спеціальному Журналі реєстрації прибуткових та видаткових касових документів (форма КО-3) . На підставі первинних документів (прибуткових та видаткових касових ордерів) касир заповнює Касову книгу. Записи у Касовій книзі робляться у двох екземплярах : перший залишається у Касовій книзі , другий – відривається та передається до бухгалтерії (він служить звітом касира). На підставі звіту касира , в бухгалтерії підприємства заповнюється Журнал № 1 по кредиту рахунка 30 «Каса» та Відомість 1.1. по дебіту цього рахунка.

      Журнал відкривається на один місяць . На кожен один день в журналі передбачений один рядок . Кількість рядків у Журналі повинна дорівнювати кількості звітів касира . В кінці місяця підводяться підсумки по кредитовим та дебетовим оборотам та підраховується сальдо на кінець місяця . Після чого бухгалтер переносить дані Журналу до Головної книги . В журналі проставляється відмітка про його закриття , дата закриття та відмітка про відбиття даних Журналу у Головній книзі. Проставляється підпис виконавця та головного бухгалтера . У Головній книзі показується розгорнуті обороти по кредиту рахунка , та загальна сума обороту по дебіту рахунка . Потім сальдо на кінець періоду переноситься до Балансу (форма 1) до строк 230 та 240 окремо в національній валюті та іноземній валюті .

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.