У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Фінансовий облік розрахунково-касових операцій

     

      Згідно Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів , капіталу ,зобов’язань і господарських операцій підприємств та організацій , затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99 р. № 291 , зареєстрованої в Мін’юсті України 21.12.99 р. під

      № 893/4186 , бухгалтерський облік руху і залишків грошей у касі ведеться на рахунку 30 „Каса”. Цей активний рахунок надходження коштів в касу відображається по дебету рахунка , а видача грошей – по кредиту .

      Рахунок 30 „Каса” має два субрахунки :

      - 301 „Каса в національній валюті”

      - 302 „Каса в іноземній валюті”

      На рахунку 30 , субрахунок „Каса в національній валюті” ведуть облік операцій по касі в національній валюті України.

      На рахунку 30 , субрахунок „Каса в іноземній валюті” ведуть облік валюти іноземних держав в перекладі на національну валюту . В аналітичному обліку (у Касовій книжці) облік операцій з валютою ведуть окремо , по кожному виду валюти . Окремо підраховується прибуток і видаток кожного виду валюти , визначається її залишок. Видаткові касові операції фіксуються по кредиту рахунка 30 і відображаються у журналі-ордері № 1 при застосуванні журнально-ордерній формі обліку . Обороти по дебіту цього рахунку відображаються у різних журналах-ордерах і , крім того контролюються відомістю № 1

      Підставою для заповнення журналу-ордера № 1 і відомості № 1 являється звіт касира . Кількість строк у журналу-ордері і відомості повинно відповідати кількості зданих касиром звітів.

      Бухгалтерія після отримання звітів касира проводить перевірку обгрунтованості всіх записів в звіті , проставляє кореспонденцію рахунків на кожному документі і заповняє журнал-ордер № 1 по кредиту рахунка 30 „Каса” і відомість № 1 по його дебіту , в яких реєструється отримання і видаток грошей за цільовим призначенням . У журналу-ордері № 1 приводиться видаток грошових коштів із кредитних цінностей , розрахунків з робітниками і службовцями тощо.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.