У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Документування господарських операцій з обліку касових операцій на підприємстві

     

      Порядок оформлення обліку касових операцій.

      Касові операції оформлюються документами , типові форми яких затверджено наказом Міністерства статистики України від 15.02.96 р. № 51 , а саме : касовими ордерами , видатковими відомостями , розрахунковими документами , документами по операціям з використанням платіжних карток тощо , які згідно законодавства України підтверджували би факт продажу (повернення) товару , представлення послуг , отримання (повернення) готівкових коштів.

      Приймання готівки у каси відбувається по прибутковим касовим ордерам , підписаним головним бухгалтером або особою , уповноважену керівником підприємства. О прийманні підприємством готівки у касу по прибутковим касовим ордерам видається засвідчена відтиском печатки цього підприємства квитанція (яка є відривною часткою прибуткового касового ордеру) за підписами головного бухгалтера або робітника підприємства , уповноваженого на це керівником.

      Під час роботи з готівкою касири (особи здійснювавши їх функції) керуються Правилами визначення платіжності банкнот та монет , затверджених постановою Правління НБУ від 31.03.99 р. № 152 ; зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 16.04.99 р. за № 242/3535 (із змінами та доповненнями) .

      Видача готівки з кас відбувається по видатковим касовим ордерам або видатковим відомостям . Документи на видаток готівки повинні підписувати керівник і головний бухгалтер або робітник підприємства , який уповноважен на це керівником. К видатковим ордерам можуть прилигатися заявка на видачу готівки , розрахунки тощо .

      У разі видачі окремим фізичним особам готівки (у тому разі робітникам підприємства) по видатковому касовому ордеру або розрахунковій відомості касир вимагає представити паспорт або документ , який його замінює , записує його найменування та номер , ким і коли видан . Фізична особа розписується у видатковому касовому ордері або видатковій відомості об отриманні готівки з вказівкою отриманої суми (гривень – словами , копійок – цифрами). Якщо видаткова відомість складена на видачу готівки декільком особам , то одержувачи також представляють паспорта або документи , які їх замінюють , і розписуються у відповідній графі документа.

      Для підсумку залишків готівки у касі не використовуються касові ордера або видаткові відомості , у яких видача готівки з каси не підтверджена підписом одержувача . Приймання отриманої із банку готівки в касу і видача готівки із каси для здачі її у банк оформлюється відповідними касовими ордерами (прибутковими і видатковими) з відображенням такої касової операції у касовій книзі.

      Документом , засвідчуючим о здачі виручки у банк являється відповідна квитанція к прибутковому документу банка на внесення готівки , засвідчена підписами відповідних осіб банку і відтиском печатки (штампу) банку. Документом , засвідчуючим о здачі виручки у банк через інкасаторів , є копія супроводженої відомості к торбі з готівковою виручкою (готівкою), засвідчена підписом і відтиском печатки інкасатора.

      Виплати пов’язані з оплатою праці , здійснюються касиром підприємства по видатковим касовим ордерам на кожного одержувача або по видатковим відомостям. На загальній стороні платіжної відомості робиться запис о дозволі видачі грошей за підписами керівника і головного бухгалтера підприємства.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.