У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Шляхи вдосконалення обліку розракунково-касових операцій на підприємстві

     

      У ході проведеного дослідження мною було з’ясовано , що каса не відповідає вимогам , встановленим Положенням про ведення касових операцій у національній валюті України , затвердженим постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 р. за № 637, а саме :

       каса не обладнана спеціальними сейфами для зберігання готівки ;

       каса не ізольована належним чином від інших приміщень підприємства .

      Касир несе матеріальну відповідальність за збереженість грошових коштів , цінних паперів та інших цінностей , що знаходяться на зберіганні в касі підприємства , про що свідчить наявність договору про повну матеріальну відповідальність .

      З метою забезпечення збереження грошових коштів керівник підприємства має обладнати касу та забез¬печити надійне зберігання готівкових коштів у ній. Якщо з вини керівників не були створені належні умови для забезпечення схоронності ко¬штів під час їх зберігання і транспортування, то вони несуть за це відповідальність у встановле¬ному чинним законодавством України порядку.

      При заповнені чеку на його зворотному боці бухгалтер вказує код цільового використання готівки , отриманої з поточного рахунку . Ця готівка витрачається лише на ті цілі , що були вказані на зворотній стороні чека. Однак , під час дослідження організації бухгалтерського обліку на ТОВ «Оптимум» було встановлено , що підприємство не завжди дотримується цієї вимоги – готівка отримана в касу для командировочних витрат була витрачена на придбання канцелярських товарів .

      Пропонуємо налагодити контроль за цільовим використанням готівки на підприємстві. На ТОВ ВКФ «Оптимум» застосовується журнально-ордерна форма обліку . Дана форма обліку підвищує контрольне значення обліку , полегшує складання звітів . Це найбільш поширена форма організації бухгалтерського обліку . Але в неї є свої недоліки . До них слід віднести складність і громіздкість побудови журналів-ордерів , орієнтованих на ручне заповнення даних і затруднюючих механізацію обліку.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.