У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Облік витрат по статтях калькуляції Облік витрати матеріальних цінностей

     

      Витрати на сировину, матеріали, покупні напівфабрикати, покупні комплектуючі вироби, паливо, енергію, іспити й інші матеріальні витрати відбиваються в обліку по облікових, розрахункових і погоджених цінах.

      Фактична собівартість матеріальних витрат дорівнює їхньої нормативної собівартості з урахуванням відхилень від її.

      Під витратою сировини, матеріалів, напівфабрикатів, що комплектують виробів і палива розуміється фактичне використання цих матеріальних цінностей безпосередньо на виробництво продукції. Відпустка зазначених цінностей у цехові склади (комори) розглядається не як витрата на виробництво, а як переміщення матеріальних цінностей.

      Якщо відпустка матеріальних цінностей цехам виробляється «під звіт» (без указівки виробничих замовлень), відпусткою на виробництво вважається фактична видача матеріалів у цеху по замовленнях на робочі місця і їх фактичне там витрату (по спеціальному матеріальному звіті).

      Відпустка на виробництво сировини, матеріалів, покупних комплектуючих виробів, напівфабрикатів і палива здійснюється на основі правильно оформлених документів, у яких указуються їхня вага, обсяг, чи площа кількість, відповідно до діючого нормами витрат, а також шифри виробів, чи видів груп продукції, для виробництва яких вони відпущені.

      Основними документами для оформлення відпустки матеріальних цінностей на виробництво є вимоги:

       форма № М10 (АСУ) - однорядкова вимога (Додаток __);

       форма № М 10а (АСУ) - вимога для заміни матеріальних чи цінностей одержання їх додатково поверх норми (Додаток __);

       форма № М 11 (АСУ) - багатострокова вимога (Додаток ___ );

      Порядок обліку матеріалів, його відпустка у виробництво і їхнє списання, порядок оформлення первинної документації по обліку руху матеріалів, облік малоцінних і швидкозношуваних предметів викладений у Додатку № __ ї.

      Основні і допоміжні цехи одержують матеріальні цінності зі складів підприємства за вимогою на підставі затверджених норм витрати матеріальних цінностей. Одержання матеріальних цінностей зі складу в цехові комори розглядається як переміщення матеріальних цінностей (шифр операції 78107), крім матеріальних цінностей одержуваних зі складів № 807 і № 824 (ПДУ), ці матеріальні цінності відразу списуються на відповідний замовлення і статті витрати (код операції – 73103). Види операцій по обліку матеріальних цінностей на підприємстві приведені в Додатку № ___ дійсної Інструкції.

      Одержувані цехами малоцінні і швидкозношуванні предмети вартістю до 10 грн. списуються, при передачі їх в експлуатацію, цілком на відповідні замовлення і статті витрати (код операції 73107). Подальший їхній облік ведеться в кількісному вираженні (код операції 07703).

      120. Малоцінні і швидкозношуванні предмети вартістю понад 10 грн. до 500 грн. одержують цехи з нарахуванням 50 % зносу від їхньої вартості, при передачі їхній зі складу в експлуатацію, з віднесенням його на відповідні замовлення і статті витрати (код операції 76107).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.