У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Зведений облік витрат на виробництво і складання звітної калькуляції собівартості продукції

     

      Зведений облік витрат на виробництво здійснюється Головною бухгалтерією на підставі зведених даних, видаваних ВІТ (ВАСОП), отриманих у результаті обробки первинної документації.

      Зведений облік витрат на виробництво повинний забезпечити виділення в собівартості продукції витрат окремих цехів.

      Дані зведеного обліку використовуються під час складання калькуляції фактичної собівартості продукції.

      Витрати на виробництво продукції (робіт, послуг) включаються в собівартість продукції (робіт, послуг) того звітного періоду до якого вони відносяться, незалежно від виду оплати - попередньої (орендна плата й ін.) чи наступної (оплата послуг сторонніх організацій, оплата відпусток працівників і ін.). Окремі види витрат (витрати, зв'язані з підготовкою й освоєнням виробництва нових видів продукції, відшкодування зносу спеціальних інструментів і оснащення й ін.), включаються у витрати на виробництво по встановлених кошторисних ставках.

      Непродуктивні витрати і утрати відбиваються в обліку того звітного періоду, у якому вони виявлені.

      У випадку виявлення не правильного чи не своєчасного віднесення витрат на собівартість чи продукції виявлення в результаті чи інвентаризації перевірки нестач (надлишків) сировини, матеріалів, палива, незавершеного виробництва і готової продукції в цехах і на складах підприємства, а також у випадку виявлення помилок в обліку витрат, що відносяться до попереднього періодам, у собівартість продукції звітного місяця вносяться необхідні виправлення.

      При існуючому на підприємстві позамовленому методі обліку витрат на виробництво, з елементами нормативного методу, у зведеному обліку витрат, відповідно до замовлень і статей витрат, виділяються витрати по нормах, змінам норм і відхиленням від норм.

      Витрати по нормах щодо всіх розділів зведеного обліку (незавершене виробництво на початок і кінець місяця, витрати за звітний місяць, а також списання на собівартість випущеної продукції) відбиваються по єдиному рівні норм, досягнутому на початок місяця. У випадку зміни норм на початок кожного місяця виробляється переоцінка нормативної собівартості незавершеного виробництва до рівня собівартості по цих змінених нормах. У випадку зміни норм протягом звітного місяця витрати по нормах за цей місяць коректуються на різницю від зміни норм, тобто доводяться до рівня норм на початок місяця.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.