У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз міжбанківських розрахунків, що здійснювалися через СЕП НБУ в 2008-2010 роках

     

      Створена Національним банком України, система електронних міжбанківських переказів здійснює нині переважну більшість міжбанківських розрахунків і охоплює всю банківську систему країни.

      Постійно вдосконалюючись, система електронних платежів за період функціонування неодноразово доводила свою спроможність відповідати вимогам часу і потребам її учасників щодо здійснення міжбанківських розрахунків. Достатньо пригадати такі пам'ятні події, як запровадження гривні в ході грошової реформи у вересні 1996 року; перехід банківської системи України на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку та звітності у січні 1998 року; розробка та впровадження моделей обслуговування консолідованого кореспондентського рахунку; підключення до системи органів Державного казначейства України тощо.

      Державну систему електронних платежів Національного банку України, було визначено системно важливою платіжною системою у рамках спільної програми Світового банку і Міжнародного валютного фонду з оцінки фінансового сектору України. Вона успішно виконує покладені на неї функції, про що свідчать підсумки її роботи за 2010 рік. 2011 рік - вісімнадцятий з початку промислової експлуатації Системи електронних платежів Національного банку України (СЕП) та п’ятий рік промислової експлуатації Системи термінових переказів (СТП), які в сукупності становлять Систему електронних міжбанківських переказів Національного банку України (СЕМП). Переважну більшість початкових платежів (близько 90% від їх загальної кількості) виконано банківськими установами і 10% - установами Державного казначейства України.

      3 січня 2011 року набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 06.12.2010 № 527 «Про порядок відкриття, використання і закриття рахунків об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА)», зареєстрована в Міністерстві юстиції України 23.12.2010 за № 1323/18618 (далі – Постанова).

      Постанова підготовлена відповідно до статті 7 Закону України «Про Національний банк України» з метою створення належних умов для продажу та розповсюдження УЄФА квитків та пакетів гостинності на матчі чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні серед громадян України за національну валюту, конвертації валюти та переведення грошових коштів на рахунки УЄФА за межі України, а також використання коштів, отриманих в українській національній валюті, для здійснення доброчинних внесків та фінансування операційних витрат в Україні.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.