У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність та значення управління фінансами суб’єктів підприємництва

     

      Економічна ситуація в Україні, що склалася в даний момент, вимагає від підприємця особливо зважених рішень і постійного, цілеспрямованого керівництва в області фінансів. З одного боку, ринкові відносини надають достатні можливості для ефективного управління, але, з іншого боку, спад промислового виробництва, криза неплатежів і великий ризик роботи з банківською системою знижують ефективність управління фінансами підприємств. Отже, досягнення високої конкурентоспроможності, уникнення фінансових криз у результаті достатньої платоспроможності та фінансової стійкості, забезпечення стабільних обсягів реалізації – усі ці показники повинні бути враховані під час фінансового управління підприємствами та визначать його обґрунтовані зважені рішення та успішну діяльність. На основі зазначеного стає можливим виокремлення основних завдань, необхідних для раціонального управління фінансовими ресурсами сучасного промислового підприємства:

      виживання підприємства в умовах жорсткої конкурентної боротьби;

      запобігання банкрутства й значних фінансових криз;

      лідерство в боротьбі з конкурентами;

      максимізація ринкової вартості підприємства;

      прийнятні темпи росту економічного потенціалу підприємства;

      ріст обсягів виробництва й реалізації;

      максимізація прибутку;

      мінімізація витрат;

      забезпечення рентабельної діяльності й ін.

      Пріоритетність тієї або іншої мети повинна вибиратися підприємством залежно від галузі, положення на даному сегменті ринку й від інших чинників, але вдале просування до обраної мети багато в чому залежить від досконалості управління фінансовими ресурсами підприємства. Таким чином, сучасне функціонування підприємств пов'язане з постійною необхідністю пошуку й впровадження прогресивних форм фінансового управління. У результаті, проблема ефективного управління фінансовими ресурсами підприємств на сьогодні є однією з найбільш актуальних.

      У країнах із ринковою економікою принципи й методи цього управління ще на рубежі ХІХ- ХХ століть оформилися в спеціалізовану область знань, що одержала назву "фінансовий менеджмент". Передумовами появи фінансового менеджменту, як окремої галузі знань, були: створення основ загальної економічної теорії ринкового господарства; досягнення високого рівня організації виробництва у вигляді створення індустріального суспільства, в основу якого було покладено велике промислове виробництво; формування ефективної системи правових інститутів і ринкової інфраструктури; набуття розвитку системи національних і міжнародних фондових і фінансових посередників [255]. При цьому прагнення всіх суб'єктів господарювання функціонувати стабільно, викликає широкий науковий і практичний інтерес до розробки ефективного механізму фінансового менеджменту підприємства й у наш час.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.