У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Соціально-економічні чинники формування стійкого розвитку та їх характеристика

     

      Залізничний транспорт є складною виробничо-економічною і соціальною системою зі своєю внутрішньою, тільки їй властивою територіально-виробничою та функціональною структурою. Вона виступає і як самостійна галузь національного господарства, і як галузь матеріального виробництва, що продовжує процес створення вартості товарів у сфері обігу.

      В Україні проблеми соціально-економічного розвитку знайшли відображення в працях відомих українських вчених В.Д. Базилевича, О.О. Бєляєва, А.С. Бебела, Д.П. Богині, А.В. Гальчинського, В.М. Гейця, О.Г. Головніної, В.О. Грішкіна, Н.М. Дєєвої, В.С. Єрьоменка, Ю.К. Зайцева, А.М. Колота, Є.М. Лібанової, А.А. Чухна та інших [128-143]. Вагомий внесок у дослідження галузевих особливостей соціально-економічного розвитку залізничного транспорту внесли такі науковці як Ю.С. Бараш, М.І. Данько, В.Л. Дикань, Г.М. Кірпа, М.В. Макаренко, Л.О. Позднякова, Г.Д. Ейтутіс, І.В. Токмакова, М.М. Чеховська [144-152].

      Цілеспрямована робота з підвищення рівня соціально-економічного розвитку галузі може бути успішною, якщо буде чітко сформовано уявлення про поняття «соціально-економічний розвиток», визначено чинники, що забезпечують його підвищення. Під соціально-економічним розвитком залізничного транспорту слід розуміти процес взаємодії всіх елементів системи, метою якої є підвищення якості життя населення, примноження духовних, культурних та інтелектуальних здобутків працівників залізничного комплексу та створення потужної основи для ефективного функціонування сучасного та майбутнього поколінь.

      Основними складовими соціально-економічного розвитку є економічний і соціальний розвиток. Синергетичний ефект від результатів, які отримуються при оптимальному збалансуванні економічного та соціального розвитку, і сприятиме стійкому розвитку галузі. Між даними складовими існує тісний взаємозв’язок: з одного боку, показники, які характеризують соціальний розвиток – рівень доходів населення, структуру доходів і витрат, рівень безробіття та ін., є показниками загального розвитку, з іншого боку, якісного покращення цих показників можна досягти тільки за рахунок покращення показників, які характеризують економічний розвиток, – зростання темпів виробництва, зростання прибутковості підприємств, позитивна динаміка інвестицій, запровадження інноваційних процесів.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.