У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інвестування відтворення та розвитку соціального капіталу залізничного транспорту

     

      Розвиток соціального капіталу не можливий без участі безпосередньо учасників соціально-економічних відносин та інвестицій. Однією з головних умов ефективного функціонування соціального капіталу залізничного транспорту є інвестиції в його розвиток. Такі інвестиції передбачають витрати ресурсів і часу, пов’язані з формуванням норм і цінностей, моделей поведінки, довіри з метою підвищення якості життя, добробуту працівників залізничного транспорту. Вони можуть поділятися на інвестиції психологічного та матеріального характеру. Інвестиції першого виду виражаються в спілкуванні, підтримці зв’язків, взаємодопомозі, суспільній діяльності. Матеріальна форма інвестицій може виражатися в наданні матеріальної допомоги як у грошовому, так і матеріальному еквіваленті, розбудові соціальної інфраструктури залізничного транспорту [212].

      Інвестиції в соціальний капітал, як і в інші капітали, має віддачу, яка виражається в укріпленні взаємного порозуміння, довіри, що сприяє підвищенню продуктивності, віддачі персоналу, скороченню витрат. Слід також зазначити, що інвестиції в соціальний капітал не завжди є результатом цілеспрямованих дій, а користь може бути проявлена з часом. Інвестування розвитку соціального капіталу залізничного транспорту і його відтворення повинно відбуватися на мікро-, мезо- та макрорівні (рівні галузі). На мікрорівні, рівні підприємств залізничного транспорту, підвищується ефективність взаємодії працівників і ефективність колективної діяльності всього підприємства, тобто відбувається інвестування в індивідуальний і груповий соціальний капітал. Інвестиції на мікрорівні можуть виражатися в повсякденному спілкуванні, встановленні ділових контактів, обміні інформацією, навиками, знаннями і т. д. [212]. Відтворення та розвиток соціального капіталу на мезорівні (на рівні залізничного транспорту) полягає у формуванні такої системи відносин, яка дозволить застосувати отримані інформацію, знання, навики в соціально-економічних процесах, підвищити ефективність праці. Інвестиції в соціальний капітал на рівні галузі можуть виражатися у відносинах між працівниками галузі, підприємствами, клієнтами, постачальниками, які ґрунтуються на організаційній культурі, встановленій системі цінностей, соціальній інфраструктурі галузі.

      Відтворення ж соціального капіталу на макрорівні, на рівні держави, проявляється в діях інституційного та нормативного середовища з забезпечення суспільної довіри і співпраці в масштабах великих соціальних груп, ринків і суспільства в цілому [212].

      Таким чином, мережа відносин, що складається між учасниками соціально-економічних відносин на залізничному транспорті, повинна ставати продуктом інвестиційної стратегії - індивідуальних чи колективних, свідомо чи несвідомо націлених на встановлення або відтворення соціальних відносин у галузі.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.