У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Комплексний підхід до визначення прогнозних значень основних показників роботи залізниць України

     

      Необхідність формування моделі стійкого соціально-економічного розвитку залізничного транспорту, визначення основних шляхів інфраструктурного забезпечення залізниць потребує визначення прогнозних значень показників роботи залізниць України. Основним показником, який формує рівень розвитку залізниць України, від розміру якого залежить їх ефективність і обсяг перевезень.

      Оскільки основу прибутковості залізниць складають обсяги наданих послуг з перевезень, то і об’єктом прогнозування повинні стати обсяг вантажних і пасажирських перевезень. Як зазначалось раніше, у науковій літературі не існує єдиного підходу, оптимальної методики, за допомогою яких можна розрахувати прогнозні значення показників, що досліджуються. Тому пропонуємо на підставі комплексного підходу сформувати оптимальний методичний підхід до прогнозування, який дозволить максимально врахувати вплив основних факторів і рівень їх залежності від показників, що досліджуються. Першим етапом у прогнозуванні на підставі комплексного підходу є визначення основних зв’язків і залежностей об’єкта дослідження від інших економічних процесів.

      Оскільки основними показниками, які ми повинні спрогнозувати, є обсяги перевезення вантажів і пасажирів, необхідно визначити, під впливом яких факторів, економічних процесів формуються їх значення.

      Слід також зазначити, що обсяги вантажних перевезень залізничного транспорту будуть залежати від валового внутрішнього продукту України, обсягів виробництва основних видів продукції в промисловості, сільському господарстві, лісопереробній та інших галузях, від рівня конкурентоспроможності залізничного транспорту, частки залізничного транспорту на ринку транспортних послуг. Оскільки Україна має вигідне географічне положення, знаходиться на перетині шляхів Європи та Азії, обсяги вантажних перевезень залізничного транспорту будуть також залежати від обсягів товарообміну між даними регіонами та частки залізничного транспорту в міжнародних перевезеннях.

      Крім кількісних і структурних факторів, на обсяг вантажних перевезень впливають і якісні показники, до яких слід віднести якість послуг, швидкість доставки, схоронність, безпеку руху і т. п.

      Слід зазначити, що названі вище якісні показники (фактори) враховують при встановленні рівня конкурентоспроможності залізничного транспорту, що проявляється в частці перевезень, які припадають на даний вид транспорту.

      Обсяги пасажирських перевезень залежать:

      - від сезонних коливань. У час відпусток і свят, особливо в літню пору року, обсяги перевезень будуть значно зростати в напрямках курортних зон, приміських дачних територій;

      - рівня доходу населення;

      - рівня зайнятості, що формує трудову міграцію;

      - чисельності населення;

      - частки залізничного транспорту на ринку транспортних послуг, яка враховує такі якісні показники, як пріоритетність певного виду транспорту, рівень безпеки, комфортність, швидкість, доступність і т. п. [257, с. 305].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.