У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості інноваційної діяльності в аграрному секторі економіки

     

      Нині вчені все частіше виділяють в категорії «інновація» окрему складову – «агроінновації», що зумовлено особливостями сільськогосподарської діяльності. Сільськогосподарське виробництво базується на процесах відтворення та здійснюється з використанням живих організмів, має сезонний характер та значний лаг трансформації інновацій. Таким чином, давати визначення поняттю «агроінновація» необхідно з врахуванням особливостей сільськогосподарського виробництва. Поки що в наукових працях недостатньо висвітлено, як категорію «агроінновація» так і функціональний зміст нововведень (інновацій) в сільськогосподарському виробництві.

      Ми погоджуємось з думкою О. І. Дація, який дав наступне визначення терміну «інновації в сільському господарстві»: «це безперервний процес змін в системі організації, матеріально-технічного забезпечення, виробничих процесів, економічних наслідків, екологічних змін, що породжують зміни у соціальній сфері та мають на меті отримання економічного ефекту, який сприятиме задоволенню відповідних потреб споживачів» [73, с.14].

      Втім, особливостями інновацій в галузі сільського господарства є й те, що процес виробництва є системним впровадженням в аграрну сферу результатів науково-дослідницької діяльності та прямо пов’язаний з природньо-біологічними чинниками, які в результаті застосування інновацій сприяють поліпшенню екологічного стану навколишнього середовища, шляхом позитивних якісних та кількісних змін у характеристиці взаємозв’язків біо- та техносфери.

      Інновація впроваджувана у сільськогосподарське виробництво пов’язана з пошуком нового, часто нетрадиційного способу досягнення поставленої мети, тобто стосовно досліджуваного питання необхідно забезпечити екологічність та економічну ефективність сільськогосподарського виробництва за врахування сучасних умов ведення господарства. За результатами проведених досліджень, ми дійшли висновку про необхідність визначення змісту даного поняття, – як застосування в аграрній сфері технічних, організаційних, технологічних, екологічних, економічних, селекційно-генетичних та інших видів інновацій для отримання економічного ефекту, який сприяв би забезпеченню змін не лише в якості життя людині, а й компоненті живої природи (рослин чи тварин).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.