У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інформаційне забезпечення інноваційного розвитку

     

      Виконання дослідження з економіки та організації промислового садівництва потребує розвитку його інформаційного забезпечення. Оскільки одна і та ж інформація може використо¬вуватись для різних цілей – створення нових концепцій, встановлення взаємозв’язків, вирішення проблем, пошуку нових фактів тощо, тому досліднику насам¬перед необхідно встановити її цільове призначення. Цінність інформації визначається економічним ефектом, який дає її використання. Практичне зав¬дання, що стоїть перед науковцем, визначає харак¬тер та обсяг необхідної інформації і вимагає відмо¬витись від такої інформації, що не має прямого від¬ношення до об’єкта дослідження. У такий спосіб забезпечується достатність або повнота інформацій¬ної бази дослідження. Інформація, як і будь-який інший об’єкт, має певні властивості. При цьому на властивості інформації впливають властивості даних, які складають змістову частину інформації, і властивості методів, які взаємодіють з даними.

      Джерелами інформації у діяльності підприємств виступають не лише економічні дані, а й технічна, технологічна й інша інформація, яку можна поділити на: нормативно-планову, облікову і позаоблікову. Систему нормативно-планових джерел формують всі типи планів, що розробляються на підприємстві (перспективні, поточні, оперативні), а також нормативні матеріали, кошториси, проектні завдання тощо. Інформацію облікового типу формують усі дані, які відображаються в статистичному, оперативному та бухгалтерському обліку, а також в документах, звітах первинного обліку. Вчинення певних коригувальних дій, що спрямовані на покращення результатів господарювання, стають можливими внаслідок аналізу первинної звітності та зведених облікових реєстрів. Нині під інформацією розуміють сукупність корисних відомостей, які є об’єктом збирання, реєстрації, зберігання, передавання й перетворення. Інформація є одним із ресурсів, який може накопичуватися, реалізуватися, поновлюватися, є придатним для колективного використання та (на відміну від інших ресурсів) у процесі споживання не втрачає своїх якостей.

      Інформація – це головний елемент будь-якої з функцій управління. Прийняття ефективних рішень, підвищує можливість одержання товаровиробниками ринкових переваг та зменшує ризики при здійсненні фінансової діяльності завдяки наявності оперативної, достовірної та повної інформації.

      Інформація виступає джерелом знань, що реалізується у високотехнологічній продукції, здійснює інноваційний вплив на матеріальне виробництво.

      На нашу думку, особливої актуальності в сучасних умовах набуває питання створення сприятливого інформаційного середовища, що базуватиметься на системі централізованого та децентралізованого інформаційного забезпечення. Централізована система направлена на формування національного інформаційного фонду, комп’ютерної мережі баз даних. Децентралізована система орієнтована на недержавні формування та приватних осіб, їх потребах в розробці програмних продуктів, технічних засобів, методів обміну інформацією.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.