У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інтернаціоналізація інвестиційних процесів

     

      На сучасному етапі світогосподарського розвитку економічні відносини країн стають все більш широкими і різноманітними. Для країн світу створюються сприятливі передумови підвищення ефективності функціонування національних економік за рахунок оптимального використання переваг міжнародного поділу праці. Разом з тим, уникнення негативних наслідків участі в процесах міжнарод-ного співробітництва на всіх рівнях, ґрунтується на чіткому уявленні особливос-тей зовнішньоекономічної діяльності країн з урахуванням впливу процесів інтер-націоналізації і глобалізації, розвитку міжнародного економічного співробітницт-ва в рамках інтеграційних угруповань.

      Під інтернаціоналізацією, на думку автора, слід розуміти процес розвитку стійких економічних взаємозв’язків між країнами, зближення національних еко-номік шляхом посилення промислової праці та взаємозалежності міжнародного товарообороту, руху капіталів, робочої сили між країнами.

      Основною передумовою інтернаціоналізації капіталу є інтернаціоналізація виробництва. Інтернаціоналізація в інвестиційній сфері відбувається швидше, ніж у сфері виробництва. Процеси розвитку світового інвестиційного ринку, з одного боку, зближують і об'єднують окремі ринки, а з іншого – ведуть до їх ізоляції з метою відгородження національних економічних систем від негативного впливу вільного переміщення капіталу.

      На нашу думку, для досягнення мети даного дослідження доцільно проаналі-зувати основні концепції інтернаціоналізації компаній та теорії прямих іноземних інвестицій на основі їх генезису та синтезу, як результату єдиного наукового процесу та знаходження подібних ідей, оскільки більшість підходів до них розвивається в по-стійній взаємодії та взаємозбагаченні; виявленні важливих протиріч існуючих теорій та концепцій, що пов’язані з конкретно-історичними умовами їх створення, викорис-танні методів вивчення та поглиблення різних наукових дисциплін та прикладних за-вдань.

      Однак зауважимо, що наявні можливості для конструктивного синтезу різних концепцій не відміняють того факту, що вони дійсно розрізняються за багатьма пара-метрами, а саме: – аналізом статичної картини або використанням в теорії динамічного підходу;

      – акцентом на макро- або мікроекономічних підходах;

      – орієнтацією теорії на практичне застосування в діяльності ТНК чи сфері держа-вного регулювання ПІІ;

      – спиранням на статистичний аналіз усього масиву ПІІ в конкретній країні (галузі) або підвищеною увагою до психологічних факторів ухвалення рішення про ПІІ управлінцями окремих ТНК.

      В дисертаційній роботі пропонується підхід до синтезу концепцій з позиції знаходження подібних ідей і підходів. Крім того, проводиться не просто аналіз окремих теоретичних робіт, визнаних у тих чи інших вчених основними або най-більш опрацьованими. Сутність цього підходу полягає в урахуванні наукового середовища, в якому створювалися концепції. Справа в тому, що автори майже всіх теорій прямого інвестування і ТНК жили в один час (а багато хто й нині жи-вуть) і публікувалися англійською мовою. До того ж автори ключових концепцій, навколо яких прийнято виділяти конкуруючі наукові школи, знайомі один з од-ним і навіть могли тісно співпрацювати з окремих питань. Таким чином, вони не могли не знати специфіки досліджень своїх наукових конкурентів, причин при-йняття тих чи інших обмежень в теоріях. Ймовірно, їх власні теорії деякою мірою зазнали впливу інших концепцій (що вже створює підґрунтя для конструктивного синтезу), навіть якщо в роботах автори піддавали критиці своїх опонентів.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.