У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність та структура змістового аспекту методології управління інноваційним розвитком підприємства

     

      Аналіз передумов та сутності управління інноваційним розвитком під-приємства засвідчив, що цей напрям досліджень нині набув складного між-дисциплінарного характеру й перебуває у центрі уваги багатьох авторитетних вітчизняних учених. На нашу думку, крім дослідження прикла-дного аспекту управління інноваційним розвитком підприємства, яке здійс-нюється на визначеному прагматичному рівні методології управління інноваційним розвитком підприємства, якому традиційно приділяють увагу вчені різних наук, серйозна увага має надаватися обґрунтуванню гносеологі-чного рівня методології управління інноваційним розвитком підприємства, на якому нами визначено змістовий, формальний та аналітичний аспекти.

      Різні напрями наукових досліджень суттєво впливають на процеси ста-новлення світоглядних і методологічних основ формування сучасної теорії розвитку. Тому навіть при максимально всеохоплюючому врахуванні основ-них методологічних положень у галузі управління немає можливості розро-бити єдину загальну теорію розвитку підприємства. Проте таке завдання і не ставилося в дослідженні. З метою узагальнення наявних знань у галузі управління інноваційним розвитком підприємства в першому розділі роботи визначено сутність та структуру методології управління інноваційним розви-тком підприємства, а в цьому розділі представлено її змістовий аспект. Вра-ховуючи, що інноваційний розвиток підприємства сьогодні лише оформлюється в самостійний об’єкт управління порівняно з іншими (тради-ційними) об’єктами управління, мають місце неповнота сучасної методології управління інноваційним розвитком підприємства та наявність фрагментар-них знань у цій галузі. Змістовий аспект є найбільш узагальненим поглядом на управління інноваційним розвитком підприємства, а завдання його розро-бки внаслідок своєї складності та достатньо високого рівня абстракції зали-шається поза увагою учених.

      Змістовий аспект методології управління інноваційним розвитком під-приємства є найбільш загальним аспектом її гносеологічного статусно-функціонального рівня, що визначає його найвищий статус на цьому рівні. Змістовий аспект методології управління інноваційним розвитком підприєм-ства є найбільш загальним поглядом на управління інноваційним розвитком підприємства, що визначає його найвищий статус на гносеологічному рівні методології відносно інших аспектів. Функціонально змістовий аспект орієн-тований на гносеологічні можливості методології управління інноваційним розвитком підприємства в окремих комунікативних ситуаціях між різними групами дослідників.

      Призначення змістового аспекту методології управління інноваційним розвитком підприємства полягає у виявленні та структуризації сукупності наукових знань, законів виникнення, функціонування й розвитку наукових теорій з управління інноваційним розвитком підприємства, що постає у ви-гляді певної структури наукових знань про інноваційний розвиток або теоре-тичних засад управління інноваційним розвитком підприємства. Крім того, до призначення змістового аспекту методології управління інноваційним ро-звитком підприємства належить узагальнення змістової основи управління інноваційним розвитком, яку складають логічна та часова структура процесу управління інноваційним розвитком підприємства, технології управління ін-новаційним розвитком підприємства.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.