У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Часова структура процесу управління інноваційним розвитком підприємства

     

      Окрім визначення елементів логічної структури процесу управління ін-новаційним розвитком підприємства слід розглянути в межах змістового ас-пекту методології управління інноваційним розвитком підприємства часову структуру управління, під якою розуміють співвідношення між такими елеме-нтами процесу управління інноваційним розвитком підприємства, як фаза управління, період управління та амплітуда інноваційного розвитку. Виділен-ня часової структури процесу управління інноваційним розвитком підприємс-тва пов’язане з тим, що процес управління інноваційним розвитком підприємства є тривалим у часі і тому його можна характеризувати з викорис-танням таких елементів зміни процесу в часі, як фаза, період управління та амплітуда інноваційного розвитку. Слід визнати, що майже всі вчені викорис-товують у своїх дослідженнях наведені поняття, проте в жодному з них не зроблено спробу їхнього упорядкування та розмежування.

      Визнаємо, що окремі елементи часової структури процесу управління інноваційним розвитком підприємства розглянуто в публікаціях учених, хоча у більшості з них ці елементи подано як окремі етапи, стадії, фази, періоди процесу управління інноваційною діяльністю підприємства або як елементи життєвого циклу інновацій. Слід визнати, що визначені нами елементи часо-вої структури процесу управління інноваційним розвитком підприємства ви-користовують у своїх дослідженнях багато вчених, проте майже відсутні дослідження стосовно співвідношення цих елементів в межах цілісної часової структури процесу управління інноваційним розвитком підприємства, яка в свою чергу є складовою змістового аспекту методології управління іннова-ційним розвитком підприємства. У той же час вчені визнають, що часові па-раметри управління мають значення для результатів інноваційної діяльності. Наприклад, І.М. Семененко, досліджуючи вплив результатів інноваційної дія-льності на економічну стійкість підприємства, зазначала, що "результати від інноваційної діяльності слід розглядати з урахуванням часового лагу" [487].

      Перш ніж перейти до розгляду визначених елементів часової структури процесу управління інноваційним розвитком підприємства, зробимо попере-дні зауваження стосовно наявних досліджень цієї складової змістового аспек-ту методології управління інноваційним розвитком підприємства. Питання часової структури управління інноваційним розвитком підприємства є мало-дослідженим порівняно з часовою структурою інноваційної діяльності. У бі-льшості досліджень інноваційну діяльність у часовому вимірі подають у вигляді інноваційного процесу або у вигляді певного життєвого циклу іннова-цій. Слід визнати, що часова структура розглядається вченими здебільшого стосовно поняття "інноваційний процес". Це є цілком зрозумілим з урахуван-ням того, що саме процес при його розгляді з точки зору часової структури буде містити певні характеристики процесу в часі. Аналізуючи співвідношен-ня понять "інноваційна діяльність" та "інноваційний процес" деякі вчені вва-жають, що "інноваційна діяльність полягає в діях людей на певній стадії інноваційного процесу" [226, с. 34], тобто діяльність у такому розумінні є ста-тичною порівняно з процесом. Проте наразі ще не сформований єдиний підхід до вирішення питання часової структури процесу управління інноваційним розвитком підприємства, що пояснюється передусім різноманіттям поглядів на інноваційний розвиток та управління ним. Враховуючи опосередкованість управління інноваційним розвитком підприємства через управління його ін-новаційною діяльністю, часова структура управління інноваційним розвитком підприємства буде пов’язана з часовою структурою інноваційної діяльності, яка здебільшого подається вченими у вигляді життєвого циклу інновацій.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.