У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формалізація управління інноваційним розвитком підприємства

     

      Складність методології управління інноваційним розвитком підприємс-тва, необхідність аналізу та систематизації використовуваного понятійного апарату, упорядкування існуючих формальних наукових пояснень щодо управління інноваційним розвитком підприємства, визначення прийнятних методів для дослідження управління інноваційним розвитком підприємства вимагає виділення на гносеологічному статусно-функціональному рівні фор-мального аспекту. З метою узагальнення існуючих знань в галузі управління інноваційним розвитком підприємства в першому розділі визначено сутність та структуру методології управління інноваційним розвитком підприємства, в другому розділі проаналізовано її змістовий аспект, а в цьому розділі пода-но формальний аспект методології.

      Формальний аспект гносеологічного статусно-функціонального рівня методології управління інноваційним розвитком підприємства є поглядом на методологію з позицій формального аналізу процесу якісної зміни його ста-ну. Формальний аспект методології є загальним поглядом на управління ін-новаційним розвитком підприємства, що визначає його не менш важливий статус, ніж статус змістового аспекту на гносеологічному статусно-функціональному рівні методології. Функціонально формальний аспект ме-тодології управління інноваційним розвитком підприємства орієнтований на використання його гносеологічних можливостей у комунікативних ситуаціях стосовно форм представлення управління інноваційним розвитком підприєм-ства серед різних груп дослідників, що проявляється в його призначенні.

      Призначення формального аспекту методології управління інновацій-ним розвитком підприємства полягає у виявленні та структуризації сукупно-сті формальних описів управління інноваційним розвитком підприємства, що постає у вигляді певних його форм представлення. Формальний опис управ-ління інноваційним розвитком підприємства є упорядкованою множиною формальних елементів (тексту, схем, моделей, образів і символів), які вико-ристовують для формального пояснення управління як якісної зміни стану підприємства з використанням результатів інноваційної діяльності.

      З урахуванням наведених у першому розділі роботи положень та об-ґрунтування доцільності виділення змістового та формального аспекту мето-дології управління інноваційним розвитком підприємства, в основу якого покладена загальнофілософська проблема співвідношення змісту та форми, слід звернути увагу, що методологія управління інноваційним розвитком пі-дприємства як вчення про принципи побудови й способи наукового пізнання та практичного освоєння процесу якісної зміни стану підприємства, який є опосередкованим управлінням його інноваційною діяльністю, втілює і зміст цього вчення і форму цього вчення. Змістовий аспект методології управління інноваційним розвитком підприємства, розглянутий у попередньому розділі роботи, сприяє виявленню змісту методології у вигляді певної структури на-укових знань, але подання цього змісту виконується у вигляді певної форми методології управління інноваційним розвитком підприємства. При цьому питання про пріоритет змісту або форми в методології управління інновацій-ним розвитком підприємства є некоректним, адже методологія – це і зміст, і форма вчення про управління інноваційним розвитком підприємства, які є неподільними та цілісними. У той же час виділення змістового та формаль-ного аспектів методології управління інноваційним розвитком підприємства є доцільним з погляду необхідності систематизації наявних у більшості своїй фрагментарних знань стосовно управління інноваційним розвитком підпри-ємства.

      У межах формального аспекту методології управління інноваційним розвитком підприємства слід розглядати методи аналізу понятійного апарату управління інноваційним розвитком підприємства, побудови формальних на-укових пояснень процесу інноваційного розвитку та управління ним, опису й аналізу видів формалізації управління інноваційним розвитком підприємства. В основу формального аспекту методології управління інноваційним розвит-ком підприємства покладено метод формалізації, сутність якого полягає у ві-дображенні певної предметної області у вигляді формальної системи. Формалізація – це метод пізнання, який має процесну природу й тому реалі-зується у вигляді процесу формування певного опису або формальної систе-ми. Оскільки формування певного опису або формальної системи може розрізнятися за змістом, видом та результатом цього процесу, то існує декі-лька видів формалізації: дескриптивна, логічна та математична.

      Формальний аспект методології управління інноваційним розвитком підприємства дозволяє поглянути на управління інноваційним розвитком пі-дприємства з позиції формальних наукових пояснень інноваційного розвитку підприємства та управління ним. Формалізація є невід'ємним методом дослі-дження будь-якої науки, за ступенем формалізації можна судити про зрілість науки або певного дослідження: чим більш формалізовані методи та моделі застосовуються в описі предметної області дослідження, тим більш ґрунто-вними та достовірними слід вважати результати дослідження. Слід визнати, що в дослідженні предметної області управління інноваційним розвитком пі-дприємства вченими використовуються практично всі зазначені види форма-лізації: дескриптивна, логічна та математична. Більшість досліджень в галузі управління інноваційним розвитком підприємства пов’язані саме з отриман-ням і аналізом певного формального опису керованого процесу якісної зміни стану підприємства з використанням результатів інноваційної діяльності. Ро-зглянемо поширені приклади застосування формалізації в методології управ-ління інноваційним розвитком підприємства.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.