У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналітичний аспект методології управління інноваційним розвитком підприємства: аналіз, оцінювання та математичне моделювання

     

      В аналітичному аспекті методології управління інноваційним розвит-ком підприємства передбачається обґрунтувати концептуальну основу для аналізу управління інноваційним розвитком підприємства. Концептуальна основа аналізу є сукупністю теоретичних настанов та інструментів, з вико-ристанням яких здійснюються аналітичні процедури (ідентифікація, деком-позиція, аналіз й оцінювання) щодо різних об’єктів в управлінні його інноваційним розвитком. З позиції аналітичного аспекту методології управ-ління інноваційним розвитком підприємства передбачається виокремити об’єкти аналізу й оцінювання та відповідні інструменти. Наявні дослідження стосовно аналізу інноваційного розвитку підприємства, на жаль, не відпові-дають цілісній науковій методології, а лише окреслюють окремі методики й методи аналізу та оцінювання, що робить їх дещо поверхневими та фрагмен-тарними. У той же час на рівні методології управління інноваційним розвит-ком підприємства досліджень стосовно концептуальної основи аналізу майже не існує. На гносеологічному статусно-функціональному рівні мето-дології аналітичний аспект визначено окремо, оскільки саме аналітичний ас-пект дає змогу досліднику побудувати формальний опис окремих елементів, які становлять аналітичну основу управління інноваційним розвитком під-приємства.

      Враховуючи те, що до сфери розгляду аналітичного аспекту методоло-гії управління інноваційним розвитком підприємства віднесено обґрунту-вання концептуальної основи аналізу з управління інноваційним розвитком підприємства, ключовою в аналітичному аспекті методології управління ін-новаційним розвитком підприємства слід вважати процедуру аналізу. Вче-ними визнано, що аналіз є невід'ємною складовою процесу розробки управлінських рішень. При дослідженні питань розвитку та інноваційного розвитку процес аналізу достатньо часто ототожнюється вченими з оціню-ванням, що не є виправданим, адже за своєю суттю це різні поняття: аналіз – це детальне дослідження (вивчення) елементів або структури чого-небудь, зазвичай основа для обговорення або інтерпретації [665], а оцінювання – дія зі значенням оцінити [495, т. 5, с. 828], тобто визначити деякий вимірник (кі-лькісний або якісний), що відображає характеристику об’єкта за певною ознакою, у той час як аналіз дає змогу виявити елементи або ознаки об’єкта.

      Питанням аналізу інноваційного розвитку та використанню методів аналізу в управлінні інноваційним розвитком підприємства в науковій літе-ратурі приділяється значно менше уваги, ніж питанням оцінювання відпові-дних явищ та процесів. Аналіз як процес є розчленовуванням предмета на складові (сторони, ознаки, властивості або відносини ) з метою їх всебічного пояснення. Аналіз – (грец. "analysis" – розкладання, розчленовування) – у ло-гіці понятійне, тобто таке, що робить можливим утворення понять, розкла-дання єдності на множину, цілого – на його частини, складного – на його компоненти, події – на її окремі кроки, зміст у свідомості – на його елементи, поняття – на його ознаки (протилежність – синтез) [565]. Акт розкладання називають аналізом, а спосіб проведення аналізу – аналітичним методом. За Я.Р. Рейльяном [466] аналіз спрямований на деталізацію досліджуваного явища і його зв’язків із зовнішнім середовищем. У процесі аналізу поглиб-люються знання про явище й розширюється коло розглядуваних взаємодій явища з різними середовищами. Глибина й всебічність характеризують рі-вень комплексності аналізу. Комплексності як одній з найважливіших якіс-них ознак аналізу не суперечить її прагнення до пізнання кожного одинично-го факту реальної дійсності, оскільки лише на основі такого підходу виявля-ються нові елементи й зв’язки досліджуваного явища [466, с. 59].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.