У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Використання системного аналізу в методології управління інноваційним розвитком підприємства

     

      Використання системного аналізу в методології управління інно-ваційним розвитком підприємства обумовлено тим, що він "поєднує всі необхідні наукові знання, методи та дії для розв’язання складних про-блем" [505, с. 17] і становить "спеціально-наукову і логіко-методологічну концепцію дослідження систем" [114, с. 4]. Окрім вивчення різних видів і типів систем, що цікавить нас у межах предметної області дослідження меншою мірою, метою системного аналізу є вивчення основних принци-пів і закономірностей поведінки систем, процесів їх функціонування і ро-звитку, що, безперечно, обумовлює доцільність використання системного аналізу в методології управління інноваційним розвитком підприємства. Оскільки інноваційний розвиток підприємства розглядається як керова-ний процес якісної зміни стану підприємства з використанням результа-тів інноваційної діяльності, то в процесі інноваційного розвитку підприємства відбувається зміна окремих елементів системи. Отже, для аналізу інноваційного розвитку підприємства слід застосовувати методо-логію перетворень систем у процесі їхнього розвитку.

     Використання сис-темного аналізу в управлінні інноваційним розвитком підприємства потребує опису форм існування, руху, зміни, збереження і розвитку під-приємства згідно з певними законами існування та розвитку систем.

      Використання системного аналізу в методології управління інно-ваційним розвитком підприємства є вельми перспективним напрямом до-сліджень, що підтверджують певні спроби його застосувати. Зокрема йдеться про наукові праці М.А. Османова [399], в яких досліджується управління інноваційним розвитком підприємства в сучасних умовах і, зокрема, розглядається значення системного аналізу в управлінні іннова-ційним розвитком. М.А. Османов зазначає, що системний аналіз посідає особливе місце, оскільки він дозволяє вибрати раціональний напрям роз-витку інноваційної діяльності підприємства як складної організаційно-економічної системи, припускає застосування основоположних принципів управління у вигляді основних положень теорії, правил поведінки суб'єк-та управління тощо [399].

      Враховуючи наведені у підрозділі 3.2 роботи аргументи щодо ви-користання системного аналізу в управлінні інноваційним розвитком під-приємства та змістовий опис застосування основних положень системного аналізу в управлінні інноваційним розвитком підприємства, застосування основних положень системного аналізу в управлінні інноваційним розви-тком підприємства сприяє врахуванню всіх елементів процесу якісної зміни стану підприємства в їхній цілісності, взаємозв’язку і взаємодії. Ви-користання системного аналізу дає змогу розв’язати широке коло про-блем, які виникають при розгляді методології управління інноваційним розвитком підприємства з позицій аналітичного аспекту. До таких про-блем можна віднести дослідження принципів, законів та правил розвитку, виконання завдань декомпозиції, аналізу й синтезу в управлінні іннова-ційним розвитком підприємства. Системний аналіз дозволяє декомпозува-ти складну систему на окремі частини, що знаходить використання, зокрема, в аналізі інноваційного розвитку підприємства, дозволяє засто-совувати різноманітні види аналізу в управлінні інноваційним розвитком підприємства.

      Використання системного аналізу в методології управління інно-ваційним розвитком підприємства дає можливість дослідити дотримання законів та правил інноваційного розвитку підприємства, що обумовлено можливістю представлення інноваційного розвитку підприємства у ви-гляді системи. Наприклад, з урахуванням досліджень Г.В. Назарової [366] можна навести такі закони функціонування системи управління, які мо-жуть бути застосовані до інноваційного розвитку підприємства: закон єд-ності, синтезу та аналізу; закон композиції та пропорційності керівної та керованої підсистем; закон цілісності та єдності системи управління; за-кон оптимального співвідношення централізації та децентралізації систе-ми управління; закон інформаційної насиченості.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.